Aeroportul Arad a încasat 60.000 de euro în săptămâna în care a preluat zborurile de la Timişoara

de Adina Oşan, Marian Buga - Mediafax

Directorul Aeroportului Internaţional Arad, Dan Bălăcel, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că în intervalul 24 august - 01 septembrie 2013, pe aeroportul arădean au aterizat şi au decolat 168 de aeronave.

În perioada respectivă, aeroportul arădean a preluat zborurile de pe Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" Timişoara, unde au avut loc lucrări la pistă.

Conform sursei citate, în cele opt zile, aeroportul arădean a fost tranzitat de 14.516 pasageri, respectiv o medie de 1.814 pasageri pe zi, în condiţiile în care traficul la Arad este, în medie, de 2.500 de pasageri pe lună.

"Din punct de vedere economic, în cele opt zile la care facem referire, s-a înregistrat un venit suplimentar de 60.754 de euro, în condiţiile în care venitul mediu lunar al aeroportului este de 45.000 de euro pe lună", a declarat Bălăcel.

El a adăugat că "în pofida volumului de muncă deosebit de mare, nu a fost înregistrat niciun eveniment neplăcut, care să afecteze siguranţa pasagerilor sau a aeronavelor".

Aeroportul Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara a fost închis pentru o săptămână, în perioada 24 august - 1 septembrie, din cauza unor reparaţii la pista de aterizare/decolare, aeronavele cu pasageri fiind redirecţionate pe aeroportul din Arad.

Lucrările la pista de decolare/aterizare a Aeroportului Internaţional "Traian Vuia" din Timişoara au început în 15 iunie şi au constat în reparaţii la rupturi de muchii şi colţuri ale dalelor, închiderea exfolierilor superficiale ale suprafeţelor de beton şi alveolelor, înlocuiri de dale de beton, aşternerea stratului asfaltic, repoziţionarea sistemului de balizaj luminos şi realizarea marcajului diurn.

Valoarea lucrărilor la cei 3.500 de metri de pistă este de 11.900.000 de lei, banii provenind dintr-un credit accesat de către S.N. Aeroportul Internaţional Timişoara "Traian Vuia".

 

 

Versiune mobil | completa