Anchetă a Inspectoratului Şcolar Mehedinţi după soluţionarea contestaţiilor la Evaluarea Naţională

de Oana Mitu

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Mehedinţi va declanşa o anchetă după ce trei elevi de la Şcoala numărul 6 din Drobeta Turnu Severin, care au depus contestaţii la Matematică la Evaluarea Naţională, au obţinut note mai mari chiar şi cu cinci puncte.

Potrivit rezultatelor finale la Evaluarea Naţională afişate la şcolile din Drobeta Turnu Severin, trei absolvenţi de clasa a VIII-a de la Şcoala numărul 6 din municipiu, care au depus contestaţii la Matematică, au obţinut după finalizarea acestora note mai mari cu 2,40 puncte, 3,80 şi 5,30 puncte.

Astfel, dacă înainte de depunerea contestaţiei la Matematică, un elev a obţinut 4,40, după soluţionarea acesteia, el a primit nota 9,70. De asemenea, o colegă a elevului respectiv a obţinut iniţial nota 4,50 la Matematică, iar după soluţionarea contestaţiei a primit 8,30. Un al treilea elev a primit nota 10, tot la Matematică, după soluţionarea contestaţiei, iniţial fiind notat cu 7,60.

Inspectorul şcolar general al ISJ Mehedinţi, Marian Şuţă, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că în acest caz va fi declanşată o anchetă după afişarea rezultatelor la examenul de bacalaureat.

"Am observat şi noi această situaţie, o avem în atenţie şi sigur că va fi cercetată şi conform metodologiei şi regulamentului vom lua măsurile necesare. În acest moment suntem în desfăşurare cu examenul de bacalaureat şi imediat ce se termină acest examen vom analiza această situaţie şi vom vedea ce s-a întâmplat. Rămâne să vedem unde este greşeala", a spus Şuţă.

Directorul Şcolii numărul 6 din Drobeta Turnu Severin, Maria Săftoiu, a spus că diferenţele la notare au apărut ca urmare a faptului că "s-a copiat greşit din borderou", fără să precizeze însă dacă greşeala a fost făcută înainte sau după soluţionarea contestaţiilor.

În judeţul Mehedinţi s-au depus 121 de contestaţii la Limba şi literatura română, dintre care 29 de note au fost modificate, în timp ce la Matematică au fost modificate zece note din cele 25 de contestaţii depuse.

Potrivit rezultatelor finale, 74,39 la sută dintre absolvenţii de clasa a VIII-a care au susţinut Evaluarea Naţională au obţinut medii peste 5.

 
Tag-uri:
isj mehedinţi
,anchetă
,

 

Versiune mobil | completa