Anchetă a Poliţiei Arad în urma unor reclamaţii privind gospodării afectate în timpul unor demolări

de Pacala Dana - Mediafax, Marian Buga - Mediafax

Poliţia Arad a început o anchetă pentru distrugere după ce proprietarii a două gospodării din municipiu au reclamat că, în timpul demolării unor clădiri vechi, pentru construirea unui supermarket, le-au fost ucise păsări de curte şi le-au fost distruse culturi şi anexe gospodăreşti.

Incidentul a avut loc marţi, în cartierul arădean Aurel Vlaicu, unde o firmă a fost angajată pentru a demola clădiri vechi, între care o hală, pe locul cărora va fi construit un supermarket, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit proprietarilor gospodăriilor din vecinătate, în timpul operaţiunilor care au avut loc cu utilaje de demolare zidurile mari ale unei clădiri s-au prăbuşit necontrolat, căzând în curţi, în grădini şi peste anexe gospodăreşti în care erau ţinute animale.

Vecinii au chemat Poliţia, unul dintre proprietari reclamând că i-au murit 15 păsări de curte, pe care le-a găsit sub dărâmături, în timp ce coteţele au fost distruse.

Un alt vecin a spus că i-au fost distruse viţa de vie din grădină şi alte culturi.

Pe proprietăţile celor doi au rămas cantităţi mari de beton, cărămizi şi moloz.

"Ar fi trebuit să demoleze manual, nu cu utilaje, pentru că există alte clădiri în vecinătate. Puteam fi careva în curte şi să ne omoare", a spus un localnic.

În urma plângerilor depuse, poliţiştii arădeni au început o anchetă în acest caz, pentru distrugere.

Reprezentanţii firmei de demolări au refuzat să comenteze incidentul.

 
Tag-uri:
demolare
,incident
,

 

Versiune mobil | completa