Aproape 40% din candidaţii din judeţul Arad respinşi la Examenul de Bacalaureat au depus contestaţii

de Adina Oşan, Marian Buga - Mediafax

Foto: Mediafax (Liviu Chirica)

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, numărul contestaţiilor depuse după afişarea rezultatelor este de 783, ceea ce înseamnă 20 la sută din numărul participanţilor la bacalaureat în judeţ.

Reprezentanţii ISJ spun că majoritatea contestaţiilor au fost depuse de către cei respinşi, însemnând că aproape 40 la sută din aceştia au cerut reevaluarea lucrărilor, în condiţiile în care au fost respinşi 1.976 candidaţi din 3.937 participanţi la examene.

"Au depus contestaţii cei cărora nu le-au ieşit media necesară pentru a fi declaraţi promovaţi, doar câteva cazuri fiind solicitări de recorectare în vederea creşterii mediei", a declarat purtătorul de cuvânt al ISJ Arad, Mariana Tocaciu.

Cele mai multe contestaţii au fost depuse la Limba română, respectiv 330. De asemenea, la Matematică profil tehnologic au fost înregistrate 165 de contestaţii.

Potrivit ISJ Arad, în judeţ au fost înscrişi la bacalaureat 4.208 de absolvenţi, iar la probe s-au prezentat 3.937.

Promovabilitatea la bacalaureat înainte de contestaţii este de 49,58 la sută în Arad, cu peste zece puncte procentuale mai mare decât în vara anului trecut, au afirmat, luni, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean.

În 2012, procentul final de promovabilitate la bacalaureat a crescut uşor în urma soluţionării contestaţiilor, de la 39,07 la 40,32.

 

 

Versiune mobil | completa