ARHIVA BĂNĂŢEANUL: Swing sau sex la grămadă

ARHIVA BĂNĂŢEANUL: Swing sau sex la grămadă

Swinging-ul, noul trend în materie de practicare a sexului, a început să prindă şi la Timişoara şi Arad. Dar ce înseamnă "swinging" ? Swinging-ul este definit pe una din paginile de Internet dedicate cuplurilor din România drept "un stil de viaţă alternativ, bazat pe crearea unor relaţii de prietenie, în general între cupluri, în scopul desfăşurării unor activităţi recreative care se pot finaliza cu sex sub diferite forme între două sau mai multe cupluri".

În ţările occidentale există deja astfel de cluburi de swingeri "cu acte în regulă", încă din anii '80, unde cei dornici de a-şi pipera viaţa sexuală merg să facă sex cu alţi parteneri sau pur şi simplu pentru a se întâlni cu alţi voyeurişti. Moda a fost importată şi în România, iar la Timişoara tocmai se pun bazele unui astfel de cuibuşor de nebunii.

Inginerul timişorean Emil Guler vorbeşte deschis despre relaţiile dintre swingerii locali şi despre proiectul de a deschide lângă Timişoara un club de swinging.

"Literatură" de import

"Am auzit de ideea de swinger în anul 1984. Primisem o revistă din Germania şi, iniţial, am interpretat-o ca fiind o revistă de reclamă pentru bordeluri, dar m-am înşelat", povesteşte Emil Guler, care la vremea respectivă era student la TCM, viitor specialist în roboţi industriali. Prin intermediul unor colegi de facultate străini, timişoreanul avea să afle primele amănunte despre ceea ce numeşte "atitudinea swing". "Eram şi sunt deschis la minte ca bărbat. Încă de atunci, din studenţie, îmi doream foarte mult o prietenă în accepţiunea swing, cu care să mergem împreună cu alte cupluri", spune Emil.

Tipologia swinging

Încă din facultate, Emil a avut mai multe prietene stabile împreună cu care a întreţinut relaţii sexuale cu mai multe cupluri. "Nu îmi păsa de părerea celorlalţi. Vroiam să trăiesc diferit, în stilul meu", afirmă timişoreanul. "Locuiam într-un apartament de 3 camere în apropiere de Flora şi, de regulă, întâlnirile acolo le făceam. Cele mai deschise acestor idei de swing au fost studentele de la Medicină. Prin întâlnirile noastre, multe dintre ele şi-au descoperit propria dorinţă de a explora." Emil Guler a alcătuit chiar o tipologie a celor interesaţi de swinging: "Unii o fac pentru că aşa e la modă, alţii din curiozitate. Unii pentru că doresc o condimentare a vieţii de cuplu, alţii pentru că nu sunt satisfăcuţi de viaţa sexuală pe care o au. O categorie aparte sunt cei care practică sexul sportiv cu orice preţ şi cei care fără sex sunt morţi".

Opt perechi

"În momentul de faţă, swingul face parte din mine. E ceva organic. Te obişnuieşti să ai o astfel de cunoaştere. Nu-i nici măcar o chestiune de fidelitate. Tu nu înşeli partenera cum înşală alţii. Aşa percep eu ceea ce se întâmplă în astfel de relaţii. Practic, îi ofer şansa şi celei de lângă mine să vadă şi varianta asta", afirmă Emil Guler. Conform timişoreanului, swingerii au format o adevărată comunitate, participând împreună nu numai la partide de sex în grup, ci şi la diverse evenimente, excursii etc.: "Cel mai mult, la o întâlnire de cupluri swinger la care am participat, s-au adunat opt perechi. Ne cunoşteam bine între noi. Se stabiliseră deja chiar şi relaţii de prietenie. Mergeam împreună în excursii, ne vizitam. De obicei cream un eveniment şi stabileam unde să ne întâlnim. Unele dintre ieşiri le-am făcut la Surduc şi la Deva".

Fiecare pentru el

Cuplurile cu care s-a împrietenit Emil sunt, de regulă, din înalta societate. "Sunt oameni potenţi din punct de vedere financiar. O mare parte dintre ei au meserii bănoase. Succesul lor se transferă şi în plan sexual. Sunt oameni care ştiu cum să trăiască. Consider că sunt peste medie ca stil şi concepţie de viaţă. În cercul nostru de swingeri avem medici, avocaţi, ingineri, jurişti, patroni, oameni de afaceri, dar şi oameni simpli, de exemplu o croitoreasă şi un zugrav", mărturiseşte Emil.

Club de swing

Pe Internet pot fi găsite o mulţime de site-uri care intermediază întâlniri între cuplurile de swingeri. Sute de cupluri, nu numai din Timişoara şi Arad, ci din toate oraşele ţării, dau anunţuri în căutare de parteneri. Timişoreanul Emil Guler consideră că acest lucru nu este de ajuns: "Am gândit un proiect care să se concretizeze în realizarea primului club oficial pentru swingeri. În Bucureşti şi Cluj, acolo unde, după părerea mea, există o comunitate de swingeri mult mai mare decât cea din Banat, nu există încă un club oficial, chiar dacă clienţi ar fi gârlă". El vrea să înfiinţeze clubul lângă Timişoara: "Va fi un club cu program non-stop, cu servicii de bar, restaurant, internet, saună, piscină. Clubul va avea săli de întâlnire, camere de cazare, exact ca un hotel".

Fără plată

Cei care doresc să devină membri ai clubului de swingeri vor fi verificaţi înainte: "Va trebui să cunoaştem date reale despre viaţa lor. Accesul în club se va face pe baza unui card. Totul va fi la cel mai înalt nivel. Exclusivist şi select. Va fi un loc intim, unde se vor întâlni cupluri cu preocupări asemănătoare. Un loc de întâlnire unde cuplurile se pot cunoaşte, pot discuta şi depinde doar de ei ce va urma în continuare. Nimeni nu plăteşte sexul, pentru că e liber".

"Problema cu Dumnezeu"

Cu toate că pe Internet dau anunţuri o mulţime de swingeri, multe cupluri se feresc să recunoască deschis că fac parte din această comunitate. "E frica de a ieşi în faţă şi de a spune că eşti aşa. Ştiu că e contrar preceptelor biblice, dar fiecare îşi rezolvă problema cu Dumnezeu în felul lui. Fiecare gândeşte ce câştigă şi ce are de pierdut", spune Emil Guler.


Patologic nu, imoral da

Pentru a găsi o explicaţie a acestui tip de comportament sexual am apelat la ajutorul medicului psihiatru Constantin Coatu. "Din punct de vedere medical, swing-ul nu este o deviaţie de comportament, deci nu se încadrează în sfera patologicului. Dacă e să ne referim la valorile societăţii care tinde spre degradare atunci da, îl putem considera ca imoral," este de părere medicul specialist. "Nu ştiu cum îi pot apropia ca şi cuplu această manifestare. Când iubeşti pe cineva nu văd cum l-ai putea împărţi", a mai precizat dr. Coatu.


Swinging pe Internet

Tastarea cuvintelor "sex clubs" într-un motor de căutare, de exemplu Google, va da un rezultat de 18.800.000 de adrese găsite.

Un site "de specialitate" - dintre cele 1.810.000 existente în prezent -este HotSwingers.ro unde, la o simplă căutare după oraşul Timişoara, sunt afişate anunţurile a 100 de cupluri. Iată cum sună câteva dintre anunţurile timişorenilor postate pe un alt site, Sentimente.ro:

"Ariadna": "tânără fără prejudecăţi, îmi place să fac sex cu femei (şi bărbaţi) în faţa prietenului meu, dar şi cu contribuţia lui şi mă excită mult ca să privesc când face sex prietenul meu cu o altă femeie"

"Whildthing": "cuplu drăguţ, el şi ea, realizaţi profesional, bisexuali, openminded, caută cuplu asemenea pentru petrecerea unor clipe de neuitat"

"Alexandra2004": "de curând am descoperit sexul în 3 alături de o femeie şi soţul meu. E extraordinar! Dorim de asemenea să încercăm şi cu un cuplu, curat şi discret".


Mic dicţionar de swing

O traducere aproximativă face trimitere la verbul englezesc "to swing" care înseamnă a te legăna, a te balansa, a oscila. De aici şi oscilarea între dragostea împărtăşită pentru partenerul de viaţă dar şi dorinţa (ascunsă sau nu) de a-l împărţi sexual cu alte cupluri. Dar pentru asta cuplul trebuie să-şi calce pe sentimentul de proprietate şi gelozie asupra partenerului. Cei care propun exeprienţe noi, de acest gen, într-un cuplu, sunt de obicei bărbaţii.

Swinger - persoana care se angajează liber şi fără inhibiţii în activitatea sexuală

Swinging - obişnuinţa de a schimba partenerii sexuali.


Originea swinging-ului

Swing-ul a apărut în cele mai vechi timpuri în Alaska, Nordul Canadei şi la câteva triburi din Africa, în care cuplurile căsătorite nu aveau nici o reţinere în a-şi împărţi partenerii. Începuturile swing-ului modern se găsesc la mijlocul secolului trecut.

Potrivit paginii de Internet www.swingingclub.ro, swinging-ul modern îşi are originile în practicile unui grup de elită de piloţi pe avioanele de vânătoare ale Forţelor Aeriene Americane în timpul celui de-al doilea război mondial şi al războiului din Coreea. "Rata mare a mortalităţii a dus la acceptarea relaţiilor între soţiile unor piloţi şi alţi piloţi. Prima relatare a presei despre acest fenomen are loc după terminarea războiului din Coreea, în 1957, fenomenul fiind denumit "wife-swapping" (schimbarea nevestelor). Deşi relatat ca fiind ceva negativ, publicul a fost receptiv la idee şi, astfel, în 1960 existau peste 20 de reviste în SUA care aveau secţiuni pentru swinging.


Sex fără frontiere

Swingerii au devenit o adevărată comunitate cu organizaţii (cum ar fi NASCA sau ISU) şi filiale răspândite în lumea întreagă. Dacă te afli într-o ţară străină şi vrei să iei contact cu alţi swingeri, ai la îndemână ghidurile cu localizarea cluburilor. Pentru petrecerea unui sejur exotic de neuitat poţi apela la agenţii tur-operator care oferă un pachet complet de servicii pentru distracţie. Ofertele sunt nenumărate: spaţii de cazare speciale pentru oferirea acestui stil de viaţă plus companii de transport, chiar şi aviatic.



Articol apărut în Bănăţeanul din 2 noiembrie 2006

 
Tag-uri:
swinger
,swing
,sex

 

Versiune mobil | completa