Bărbat din Timişoara, cercetat penal pentru o evaziune fiscală în valoare de 2.630.000 lei

de Adina Oşan, Liliana Iedu

Foto: Mediafax (Liviu Chirica)

Potrivit unui comunicat de presă transmi, joi, de Poliţia Timiş, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, cu avizul Parchetului Tribunalului Timiş, au dispus începerea urmăririi penale faţă de un bărbat de 44 de ani, din Timişoara, pentru evaziune fiscală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Conform sursei citate, bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale din Timişoara care avea ca obiect de activitate comerţul cu materiale de construcţii, este suspectat că în perioada ianuarie 2009 - iulie 2010 a reţinut impozitul pe veniturile salariaţilor şi contribuţia de asigurări sociale fără să le vireze la bugetul de stat.

De asemenea, în perioada 2008 - 2009 bărbatul a făcut achiziţii şi livrări de mărfuri fără să le înregistreze în actele contabile sau în alte documente legale.

Bărbatul este cercetat în libertate pentru evaziune fiscală, însă poliţiştii continuă ancheta pentru recuperarea prejudiciului cauzat bugetului de stat, prejudiciu estimat la 2.630.000 de lei.

 

 

Versiune mobil | completa