Consilierii locali, deranjaţi de preţul prea mare al tramvaielor noi

Consilierii locali, deranjaţi de preţul prea mare al tramvaielor noi

Consilierii locali ai Timişoarei au votat, în ultima şedinţă de plen din acest mandat, demararea procedurilor pentru achiziţionarea a 50 de tramvaie noi. Unii dintre aleşi s-au arătat, însă, nemulţumiţi de preţul mare cu care se doreşte cumpărarea noilor mijloace de transport în comun, suma totală preconizată fiind de 175 de milioane de euro. "Dacă împărţim cei 175 de milioane de euro la cele 50 de tramvaie, iese 3,5 milioane de euro un tramvai. Mi se pare o sumă cam mare. Bugetul total este echivalent cu bugetul Timişoarei. Nu mi se pare corect să încărcăm viitorul Consiliu Local cu asemenea sumă", a spus, în plen, liderul grupului PSD, Sorin Grindeanu. Şeful Direcţiei de Drumuri şi Transporturi din Primăria Timişoara, Culiţă Chiş, a replicat că preţul minim al unui tramvai nou este de 2,5 milioane euro, iar cel mai scump ajunge la 4,5 milioane euro. "Am stabilit o cifră medie. Vom face un studiu de piaţă pentru a vedea exact de câţi bani va fi nevoie", a precizat Chiş. Proiectul de hotărâre a fost votat, cu amendamentul că nu trebuie precizată suma.
Conducerea Regiei Autonome de Transport Timişoara doreşte schimbarea întregului parc de tramvaie din oraş, mai ales că s-au făcut reabilitări a liniei cale. Oricum, municipalitatea intenţionează să ia un credit pentru a face această investiţie, procedură care poate dura mult timp. În plus, după ce se va semna un contract, producţia mai durează între doi ani şi doi ani şi jumătate, aşa că timişorenii vor putea circula cu tramvaie ca în Europa, în cel mai bun caz, la finele mandatului din 2012. Această "surpriză" va fi similară cu achiziţionarea a 50 de troleibuze noi, marca Skoda, tot pe final de mandat.

La finele anului trecut, un concern francez a expus, la Timişoara, un model de tramvai care este folosit în 28 de oraşe ale lumii. Acest tip de tramvai avea un preţ de două milioane de euro. "Cred că nu vom vedea în viitorul apropiat aşa ceva la Timişoara. Noi ne-am concentrat pe autobuze şi troleibuze. Un asemenea tramvai este costisitor pentru bugetul local, dar după ce se vor reânnoi cei 80 de km de linii cale se pot accesa fonduri structurale pentru a cumpăra mijloace de transport în comun noi", declara, în decembrie, primarul Gheorghe Ciuhandu.

 

 

Versiune mobil | completa