Contract de peste 63 milioane de lei pentru reţeaua de apă şi canalizare din patru localităţi arădene

de Pacala Dana - Mediafax, Marian Buga - Mediafax

Foto: Publimedia (Dragoş Bota)

Contractul pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare din Ineu, Şiria, Pâncota şi Galşa a fost semnat de conducerea Companiei de Apă Arad, aflată sub autoritatea Consiliului Judeţean, şi reprezentanţii firmei desemnate în urma unei licitaţii deschise, SC Hidroconstrucţia SA, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Contractul, cu o valoare de 63.189.867 de lei, se va derula pe o perioadă de 24 de luni, cu o perioadă de notificare a defectelor de 12 luni.

Potrivit programului de lucrări prezentat, miercuri, de Compania de Apă Arad, reabilitarea şi extinderea reţelei de apă vor avea loc pe o lungime de 42,5 kilometri, iar reabilitarea şi extinderea reţelei de canalizare, pe o lungime de 86,7 de kilometri.

Se vor mai realiza 13 staţii de pompare a apei uzate şi aproape 2.200 de branşamente noi la reţeaua de apă potabilă. De asemenea, se vor executa 4.138 de racorduri la reţeaua de canalizare.

Investiţia face parte dintr-un program amplu derulat în judeţ, finanţat cu 140 de milioane de euro, cea mai mare parte a sumei fiind provenită de la Uniunea Europeană.

Contribuţia nerambursabilă a Uniunii Europene reprezintă 76,48 la sută din valoarea proiectului, cea a Guvernului României este de 11,7 la sută, iar diferenţa este asigurată de primăriile comunelor şi oraşelor beneficiare şi de Compania de Apă Arad.

În total, sunt beneficiare 16 localităţi, respectiv Arad, Fântânele, Curtici, Macea, Sântana, Şiria, Galşa, Ghioroc, Cuvin, Miniş, Păuliş, Ineu, Pecica, Pâncota, Nădlac şi Lipova.

Autorităţile judeţene afirmă că, la finalizarea investiţiei, în 2014, rata de conectare la sistemul de colectare şi canalizare va atinge 96 la sută în localităţile beneficiare, conectând un plus de 69.894 locuitori la sistemul de apă uzată modernizat. La reţeaua de apă potabilă vor fi conectaţi alţi 14.352 locuitori.

 
Tag-uri:
reţea
,apă
,investiţie

 

Versiune mobil | completa