Două tramvaie s-au ciocnit la Arad. O pasageră şi un vatman au fost răniţi

de Pacala Dana - Mediafax, Marian Buga - Mediafax

Foto: Mediafax (Mihai Dascalescu)

Două tramvaie s-au ciocnit violent, joi după-amiază, în municipiul Arad, o pasageră şi un vatman fiind răniţi, însă la spital a fost transportată doar femeia, care are răni pe faţă şi pe braţe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Accidentul a avut loc pe Calea Aurel Vlaicu, din municipiul Arad, iar cele două garnituri de tramvai circulau în acelaşi sens, însă la mică distanţă una de cealaltă.

Conform martorilor, când primul tramvai a frânat, al doilea vatman nu a avut timp să frâneze şi a lovit puternic vagonul din spate al primei garnituri.

În urma impactului, ambele garnituri au suferit avarii importante, iar o pasageră din tramvaiul care circula în spate, precum şi vatmanul acestei garnituri, au fost răniţi.

Femeia a fost preluată de o ambulanţă şi transportată la spital, având răni pe faţă şi pe braţe.

Vatmanul are răni doar pe braţe, de la cioburile rezultate din spargerea parbrizului, însă a refuzat să plece la spital, pentru a putea da declaraţii anchetatorilor.

Potrivit poliţiştilor sosiţi la faţa loculului, vatmanul celui de-al doilea tramvai se face vinovat de faptul că nu a păstrat o distanţă corespunzătoare în mers.

Acelaşi lucru este susţinut şi de către directorul tehnic al Companiei de Transport Public Arad, Petru Cuvineanu: "Vatmanul nu a păstrat distanţa în mers şi, pe fondul neatenţiei, a lovit garnitura din faţă. Se face şi o anchetă internă pentru că trebuie să recuperăm cumva pagubele, având în vedere că două vagoane nu mai sunt utilizabile o vreme. Probabil că se va ajunge la proces".

Vatmanul care s-ar face vinovat de coliziune a declarat corespondentului MEDIAFAX că tramvaiul circula cu 30 de kilometri la oră şi că nu a avut timp să frâneze când colegul său din faţă a oprit.

Poliţiştii au stabilit că niciunul dintre vatmani nu consumase alcool.

Din cauza accidentului, circulaţia garniturlor a fost blocată între UTA şi Fortuna, iar numeroase vagoane au rămas pe şine fără să poată înainta, în timp ce călătorii au fost nevoiţi să plece pe jos sau cu autobuze sosite după circa 30 de minute.

 
Tag-uri:
tramvaie
,accident
,

 

Versiune mobil | completa