Liderii unei grupări care a traficat peste 12 kilograme de heroină în Olanda, arestaţi la Arad

de Adina Oşan, Marian Buga - Mediafax

Foto: Publimedia (Andrei Spirache)

Potrivit poliţiştilor de la crimă organizată din Arad şi procurorilor DIICOT Arad, în urma cooperării cu autorităţile judiciare din Germania şi Belgia, două persoane suspectate că finanţau şi coordonau o grupare specializată în trafic internaţional de heroină au fost reţinute în Arad.

Procurorul DIICOT Miron Codrin a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că din această grupare fac parte cinci persoane, toate din Arad, care sunt suspectate că transportau heroină, cu avionul, pe relaţia Turcia - Belgia - Olanda sau Turcia - Germania - Olanda.

Conform anchetatorilor, trei dintre suspecţi au fost arestaţi în Belgia şi Germania, iar în urma cercetărilor au fost reţinuţi şi "cei doi finanţatori şi coordonatori ai grupării" - o femeie de 43 de ani, stabilită în Olanda, şi un bărbat de 26 de ani, stabilit în Austria.

Cei doi au fost depistaţi şi reţinuţi în municipiul Arad.

Anchetatorii afirmă că în perioada 2010 – 2011 cei doi au racolat mai mulţi bărbaţi din Arad, pe care i-ar fi plătit cu sume cuprinse între 2.000 şi 4.000 de euro, pentru a transporta peste 12 kilograme de heroină.

Conform anchetatorilor, în Olanda preţul unui kilogram de heroină este de 30.000 de euro, astfel că valoarea mărfii ar fi fost de 360.000 de euro.

Judecătorii Tribunalului Arad au decis, miercuri dimineaţă, arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor doi suspecţi, pentru constituire de grup infracţional organizat, organizarea şi finantarea traficului international de droguri de mare risc.

 
Tag-uri:
droguri
,arestare
,

 

Versiune mobil | completa