Peste două tone de deşeuri toxice au fost descoperite la o firmă din judeţul Arad

de Adina Oşan, Marian Buga - Mediafax

Foto: Publimedia//Shutterstock

Peste două tone de produse fitosanitare expirate şi substanţe toxice au fost descoperite la o firmă din localitatea Vinga, judeţul Arad, de către comisarii Gărzii de Mediu şi poliţişti, administratorul societăţii fiind cercetat penal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Societatea verificată este din localitatea arădeană Vinga şi îşi desfăşoară activitatea în domeniul agricol, administrator fiind un cetăţean german în vârstă de 48 de ani.

Potrivit reprezentanţilor Gărzii de Mediu şi ai Poliţiei, care au făcut controlul în cursul după-amiezii de marţi, cetăţeanul german depozita într-o magazie o cantitate de peste două tone de deşeuri periculoase.

"S-a descoperit cantitatea de 2.273 litri şi 11 kilograme de produse fitosanitare expirate şi substanţe toxice. Administratorul avea obligaţia să ia măsura eliminării totale a acestora", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Camelia Tuduce.

Conform sursei citate, întreaga cantitate de deşeuri toxice a fost ridicată şi predată specialiştilor fitosanitari, iar cetăţeanul german este cercetat penal pentru "neluare a măsurilor de eliminare totală a substanţelor şi preparatelor periculoase, care au devenit deşeuri şi deţinere de substanţe toxice fără drept".

Reprezentanţii Gărzii de Mediu Arad au anunţat că firma a fost sancţionată cu o amendă de 50.000 de lei, pentru lipsa autorizaţiei de mediu.

 

 

Versiune mobil | completa