Peste o mie de vânători din România, Ungaria şi Serbia, la Festivalul Vânătorilor de la Timişoara

de Pacala Dana - Mediafax, Liliana Iedu

Foto: Mediafax (Alin Matei)

La Festivalul Vânătorilor de la Timişoara, care s-a desfăşurat în Pădurea Verde de la marginea municipiului, au participat peste o mie de vânători din România, în special din zona de vest a ţării, din Serbia şi din Ungaria, dar şi foarte mulţi timişoreni care urmăresc concursurile şi gustă din preparatele vânătorilor, relatează MEDIAFAX.

Printre concursurile vânătoreşti s-au numătaz cele de tir, de dresaj, cel de trofee şi concursul de ceaune.

La concursul de ceaune, vânătorii au preparat gulaş de căprioară sau mistreţ, tocană vânătorească sau fripturi în spuză.

"Am pus carne de vânat pe care am ţinut-o la marinat o zi întreagă, legume şi condimente de tot felul. Trebuie ca totul să fiarbă la foc mic, cel puţin vreo patru ore", a spus unul dintre vânători.

Alţii au încercat să ofere vizitatorilor o combinaţie între carnea de vânat, mere şi ciocolată.

"Încerc un fel cu totul deosebit. Am pus la fiert carne de căprioară cu mai multe ingrediente, printre care mere şi ciocolată", a dezvăluit un alt vânător.

Mai mulţi vânători din Serbia au pus într-o oală de lut, îngropată în jar, carne de căprioară şi o mulţime de legume.

Câinii de vânătoare au făcut demonstraţii de recuperare a vânatului din apă şi dresaj. De asemenea, au fost demonstraţii de confecţionare a trofeelor de vânătoare, dresaj cu şoimi şi muzică populară.

De la Festivalul Vânătorilor se pot cumpăra suveniruri, de la costume de vânător, la cuţite speciale, insigne, tablouri sau farfurii pictate cu motive vânătoreşti.

 
Tag-uri:
festival
,vânătoare
,

 

Versiune mobil | completa