Preşedintele CJ Arad: Camera Agricolă se află în incapacitate de plată

de Szasz Jutka - Mediafax, Marian Buga - Mediafax

Foto: Facebook//Nicolae Iotcu

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Nicolae Ioţcu, afirmă că bugetul pe 2013 al Camerei Agricole Arad este epuizat, instituţia intrând în incapacitate de plată, iar cei 18 angajaţi nu şi-au primit salariile de două luni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu (PDL), susţine, într-un comunicat de presă transmis joi, că solicită "insolvenţa Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, ca urmare a modului în care a fost construit şi gestionat bugetul pentru anul 2013 al Camerei Agricole".

"Ministerul a asigurat 239.000 de lei pentru funcţionarea Camerei Agricole a judeţului Arad, sumă total insuficientă, din care s-au plătit salariile angajaţilor doar până la sfârşitul lunii martie. Cei 18 angajaţi nu şi-au mai primit salariile de două luni, iar ministerul ne-a comunicat că bugetul nu poate fi suplimentat", afirmă Ioţcu.

Potrvit lui Ioţcu, "în momentul de faţă, Camera Agricolă a intrat în incapacitate financiară, singurul vinovat fiind Guvernul USL, care dovedeşte atât neştiinţă, cât şi proastă gestionare a resurselor bugetare".

Potrivit HG 1609/2009, camerele agricole judeţene sunt instituţii publice descentralizate, cu persoanlitate juridică, aflate în subordinea consiliilor judeţene, finanţate din venituri proprii şi subvenţii de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

 

 

Versiune mobil | completa