Primăria Timişoara vrea să creeze 200 de locuri de parcare în zona Iosefin

Primăria Timişoara vrea să creeze 200 de locuri de parcare în zona Iosefin

Plenul Consiliului Local Timişoara de la finele lunii septembrie va dezbate aprobarea Studiului de Fezabilitate pentru proiectul de reabilitare a zonei cuprinse de strada Văcărescu - bd.Regele Carol şi bd. 16 Decembrie1989. Aici ar urma să fie amenajate 200 de locuri de parcare.

Acest proiect îşi propune îmbunătăţirea infrastructurii tehnico-edilitare a zonei, îmbunătăţirea infrastructurii drumului, crearea de locuri de parcare, descongestionarea şi fluidizarea circulaţiei auto şi pietonale şi rezolvarea traficului în cele două intersecţii: str. Văcărescu cu B-dul Regele Carol şi str.Văcărescu cu B-dul 16 Decembrie. Astfel, conform studiului de fezabilitate, strada Văcărescu va fi prevazută cu două sensuri de circulaţie auto, reţele tehnico-edilitare noi (apă, termoficare, gaz, telefonie, electrice, iluminat public, hidranţi), piste pentru biciclişti şi ciculaţie pietonală, 200 locuri de parcare auto, parcare cu rastel pentru biciclete, spaţii verzi, mobilier urban şi sistem de spălare a carosabilului şi irigare a spaţiului verde.

"Obiectivul de investiţii este cuprins în cadrul programului de reabilitare a Cartierului Iosefin, demarat de către municipalitate în anii precedenţi. Având în vedere faptul că reabilitarea zonei Piaţa Iosefin constituie un obiectiv prioritar al municipalităţii, se consideră necesară reamenajarea străzii Văcărescu în totalitate, aceasta fiind un pas important în asanarea zonei şi punerea în valoare a sitului şi clădirilor istorice existente", se arată în referatul care fundamentează proiectul de hotărâre.

Costurile acestor lucrări se ridică la circa 1,5 milioane de euro, sursa de finanţare fiind bugetul local.

 

 

Versiune mobil | completa