Şoferul microbuzului cu copii care s-a răsturnat în Caraş-Severin avea permis doar de cinci luni

de Andreea Unturica - Mediafax, Liliana Iedu

Potrivit unui comunicat de presă de joi seară al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Caraş-Severin, şoferul microbuzului care transporta, între localităţile Păltiniş şi Valea Denii, din judeţul Caraş-Severin, 12 copii cu vârste între cinci şi 14 ani, obţinuse permisul de conducere categoria B în luna februarie a acestui an.

"Echipa deplasată la faţa locului a constatat, cu ocazia primelor cercetări, că în timp ce un tânăr în vârstă de 18 ani conducea un autoturism (8+1) din direcţia Caransebeş spre Reşiţa nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, şi s-a răsturnat pe partea carosabilă. Şoferul are permisul din luna februarie 2013 pentru categoria B", se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, după primele verificări s-a stabilit că în autoturism se aflau 12 copii şi şoferul, opt dintre aceştia fiind transportaţi la spital de ambulanţă şi de alţi participanţi la trafic.

"Din primele investigaţii medicale rezultă că niciunul dintre cei transportaţi la spital nu prezintă leziuni care să le pună în pericol viaţa. Copiii au vârste cuprinse între cinci şi 14 ani şi se deplasau pe traseul Păltiniş - Valea Denii (pe o distanţă de zece kilometri). Traficul a fost blocat pe ambele sensuri aproximativ 30 de minute", se mai arată în comunicat.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz pentru a stabili împrejurările în care a avut loc accidentul, urmând a fi luate măsurile care se impun, în funcţie de natura leziunilor suferite de către pasagerii din autoturism.

 
Tag-uri:
şofer
,permis
,

 

Versiune mobil | completa