Toţi candidaţii unui liceu din judeţul Arad au fost declaraţi respinşi la Examentul de Bacalaureat

de Adina Oşan, Marian Buga - Mediafax

Foto: Mediafax (Ciprian Sterian)

Potrivit rezultatelor afişate, luni, de Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Arad, la Liceul Tehnologic "Sava Brâncovici" din oraşul Ineu niciun candidat nu a promovat examenul de bacalaureat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La acest liceu s-au înscris la bacalaureat 63 de absolvenţi, dar jumătate nu au mai participat la probe. Au fost prezenţi la examene doar 33 de candidaţi, dar niciunul nu a obţinut o medie de 6 sau mai mare. Astfel, cele mai mari două medii au fost 5,80 şi 5,85, în timp ce restul au fost medii 2 şi 3.

De asemenea, doar doi candidaţi de la Liceul Tehnologic "Moga Voievod" Hălmagiu au promovat bacalaureatul, cu mediile 6.75 şi 9,26. Ceilalţi 17 candidaţi prezenţi la bacalaureat, din totalul de 19 provenind de la acest liceu, au obţinut medii de 2 şi 3.

La Liceul Tehnologic "Vasile Juncu" Miniş au promovat cinci candidaţi, cu medii cuprinse între 6 şi 8,38, în timp ce restul de 46 de candidaţi prezenţi la examen au avut medii de 2 şi 3.

Pe de altă parte, la fel ca în anii precedenţi, liceele cu cele mai bune rezultate sunt din municipiul Arad.

La Colegiul Naţional "Moise Nicoară" Arad, din 157 de candidaţi doar cinci au fost respinşi, unul cu media 5,96, iar patru cu media 3. La acest liceu a fost înregistrată şi una dintre cele două medii 10 din judeţ, respectiv a absolventei Ioana Ruxandra Neamu.

La Liceul Pedagogic "Dimitrie Ţichindeal", din 132 de candidaţi prezenţi, doar trei au fost respinşi, cu media 3, iar media cea mai mare a fost 9,83.

La Colegiul Naţional "Elena Ghiba Birta" Arad, din 148 de candidaţi prezenţi la bacalaureat, doar 11 au fost respinşi, iar media cea mai mare obţinută a fost de 9,98.

A doua medie 10 din judeţ a fost obţinută de către Sanda Ileana Pelea de la Liceul "Mihai Viteazul" din Ineu.

În judeţ au fost înregistrate nouă medii de 1, acestea fiind ale celor nouă candidaţi eliminaţi din examene, pentru că au fost prinşi copiind sau pentru că aveau asupra lor telefoane mobile.

Totodată, 46 de candidaţi au fost declaraţi respinşi cu medii cupriunse între 5.90 şi 5.98.

Promovabilitatea la bacalaureat înainte de contestaţii este de 49,58 la sută în judeţul Arad, cu 10,51 puncte procentuale mai mare decât în vara anului trecut.

În 2012, procentul final de promovabilitate la bacalaureat a crescut uşor în urma soluţionării contestaţiilor, de la 39,07 la 40,32.

 
Tag-uri:
bacalaureat
,respinşi
,

 

Versiune mobil | completa