Trei jandarmi din Arad, cercetaţi pentru că ar fi luat mită de la contrabandişti de ţigări

de Andreea Tobias, Marian Buga - Mediafax

Potrivit unui comunicat de presă remis, joi, de Direcţia Naţională Anticorupţie - Secţia pentru combaterea infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari, procurorii au început urmărirea penală faţă căpitanul Claudiu Cornel Rădoi, plutonierul Marius Constantin Buţă şi plutonierul Adrian Raul Dragoş, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.

Primii doi sunt acuzaţi de luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice, iar al treilea de luare de mită în formă continuată, dare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor.

Din rezoluţia de începere a urmăririi penale întocmită de procurori reiese că, în perioada 2010-2013, cele trei cadre militare "au pretins şi primit, în mod repetat, sume de bani şi bunuri, în valoare estimată la 300.000 lei, de la mai mulţi vânzători ambulanţi de ţigări fără timbru fiscal din municipiul Arad, pentru a nu ridica spre confiscare diferite cantităţi de ţigări fără timbru ce aparţineau acelor vânzători şi totodată pentru a-i ocoli de la controalele periodice ce se efectuau de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad".

"Activitatea celor trei cadre militare a avut drept rezultat neaplicarea unor sancţiuni contravenţionale la constatarea încălcării regimului produselor accizabile", se arată în comunicat.

Cu privire la Adrian Raul Dragoş, procurorii afirmă că acesta le-a oferit unor colegi diferite sume de bani pentru a nu lua măsuri legale împotriva unor vânzători de ţigări fără timbru fiscal, însă cei în cauză l-au refuzat.

Procurorii spun că, în cursul zilei de joi, unul dintre cei trei, Claudiu Cornel Rădoi, a fost prins în flagrant când a primit de la un denunţător suma de 400 lei.

La instrumentarea cauzei, procurorii au beneficiat de sprijinul ofiţerilor din cadrul Serviciul de Informaţii şi Protecţie Internă (S.I.P.I.) Arad şi ai Direcţiei Generale Anticorupţie (Serviciul Arad) din cadrul MAI.

 
Tag-uri:
jandarmi
,mită
,

 

Versiune mobil | completa