Un arădean condamnat la 12 ani de închisoare pentru un jaf şi urmărit internaţional a fost prins la Milano

de Adina Oşan, Marian Buga - Mediafax

Foto: Publimedia//Shutterstock

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de Poliţia Judeţeană Arad, un bărbat din Arad urmărit internaţional a fost reţinut în Milano, luni, în urma cooperării internaţionale şi a schimbului de informaţii dintre poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi omologii din Italia.

Conform sursei citate, în anul 2002 Dan M. (32 de ani), împreună cu alţi doi bărbaţi, a pătruns în locuinţa unei familii din localitatea Sebiş, "unde, prin acte deosebite de violenţă, au sustras mai multe bunuri, bani şi bijuterii".

Cei trei au fost prinşi de către poliţiştii arădeni şi au fost cercetaţi în stare de arest pentru o perioadă de câteva luni. Ulterior, au fost eliberaţi pentru a fi judecaţi în libertate. Până la finalizarea procesului şi emiterea sentinţei definitive, Dan M. a părăsit ţara şi s-a stabilit în Italia, unde a folosit o identitate falsă.

"Bărbatul era urmărit la nivel naţional şi internaţional din data de 20 februarie 2009, acesta având de executat o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie", se arată în comunicat.

Conform procedurilor în vigoare, arădeanul urmează să fie predat autorităţilor române şi va fi adus în ţară în vederea executării pedepsei cu închisoarea.

 
Tag-uri:
urmărit
,prindere
,

 

Versiune mobil | completa