Liceul “Grigore Moisil”, din Timişoara, a fuzionat cu Şcoala Nr. 22

Liceul “Grigore Moisil”, din Timişoara, a fuzionat cu Şcoala Nr. 22

În data de 1 septembrie 2011, Liceul "Grigore Moisil", din Timişoara, a fuzionat cu Şcoala cu clasele I-VIII Nr. 22, păstrându-şi în continuare denumirea.
Astfel, unitatea de învăţământ va fi compusă din trei nivele: învăţământ primar, gimnazial şi liceal.

Şcoala va avea 58 de clase, cu peste 1.500 de elevi, devenind astfel una dintre mai mari unităţi şcolare din judeţ şi din ţară. Zestrea pe care şcoala generală o aduce în noua entitate este de 643 de premii şi 326 menţiuni, din care mai mult de 100 la nivel naţional. Liceul mai adaugă 472 de premii, din care 95 la nivel naţional şi 19 la nivel internaţional, din care 171 la matematică şi 190 la informatică.


Prin contopirea celor două unităţi şcolare, ambele cu un bun renume, cadrele didactice îşi propun să ridice şi mai mult nivelul performanţelor didactice, astfel încât Timişoara să beneficieze de un adevărat centru de performanţă în educaţie şi instruire pentru tînăra generaţie.

Nivelul liceal îşi va păstra profilul real, specializarea matematică-informatică, intensiv informatică, pentru toate clasele.

"Obiectivele pe care ni le propunem sunt să oferim elevilor repere ale unei reale scări valorice, axată pe demnitate, generozitate, corectitudine, responsabilitate, calitate în pregătirea profesională; să le dezvoltăm gândirea creatoare, să-i ajutăm să acumuleze noi cunostinţe şi competenţe, să-şi lărgească orizontul cultural şi să-şi îmbogăţească viaţa spirituală. Deviza noastră va fi "Un învăţământ pentru fiecare". Prin aceasta înţelegem să oferim fiecărui elev suficiente cunoştinţe şi competenţe pentru a putea studia la un nivel superior, indiferent de profesia pe care o va urma. Vrem să ne facem o profesiune de credinţă din integrarea armonioasă a tinerilor după absolvirea şcolii în viaţă şi în societate. Ne propunem o şcoală de care comunitatea să fie mândră şi pe care aceasta să o susţină pentru calitatea şi prestigiul ei. Pentru noi un învăţământ modern înseamnă o şcoală în care învaţă în permanenţă deopotrivă copiii şi dascălii. O şcoală în care relaţia profesor-elev se bazează pe respect reciproc, corectitudine şi pe valori ale democraţiei. Ne dorim o şcoală care să constituie un mediu frumos şi sănătos în care elevii să vină zâmbind, iar dascălii să o simtă ca pe o a doua casă a lor. Comasarea vrem să ne furnizeze coerenţă în pregătire pe parcursul celor 12 ani pe care un elev îi poate petrece pe băncile liceului nostru. Nivelele primar şi gimnazial ne dorim să se constituie în pepinieră de valori pentru nivelul nostru liceal, iar acesta în furnizor de tineri bine pregătiţi pentru mediul universitar", a declarat consilierul de imagine al liceului, Codruţa Tomescu.

 

 

Versiune mobil | completa