De ce, unde, cum şi când vom părăsi Pământul

De ce, unde, cum şi când vom părăsi Pământul

De ce am putea fi nevoiti sa parasim Pamantul?

Acesta este un scenariu cat de cat "prietenos" vizavi de un altul care ar presupune ca Terra va fi inghitita de galaxia Andromeda care este la cateva miliarde de ani departare de o coliziune cu Calea Lactee. Mai mult decat atat, spun cei de la Popular Science, cel putin o treime dintre miile de asteroizi care ratacesc prin spatiu in apropiere de Pamant se vor prabusi pe Terra cu o rata de unul la fiecare 300.000 de ani.


Multe dintre amenintarile care ne-ar putea, insa, determina sa ne mutam de pe planeta sunt legate de insusi comportamentul uman. Consumul de resurse este de la an la an din ce in ce mai mare si specialistii spun ca deja planeta noastra nu va mai putea face fata. World Wildlife Fund chiar estimeaza ca pana in 2030, populatia Globului va consuma anual resursele care ar trebui sa se regaseasca pe doua planete Pamant.

Alte cauze ar putea fi schimbarile climatice drastice sau pandemiile si razboiul nuclear, dupa cum avertizeaza Fundatia Lifeboat.Unde ne-am putea muta de pe Terra - doua scenarii plauzibile:

Colonizarea satelitilor naturali:

Avem multe optiuni. Dintre acestea, doua par mai veridice. Societatea spatiala americana, care are peste 12.000 de membri, sugereaza ca una dintre solutii ar fi ca oamenii sa se mute pe o alta planeta care ar putea avea resursele necesare mentinerii vietii. Dupa ce au facut un studiu de 200 de milioane de dolari, in 2000, NASA a dezvaluit ca o colonie ar putea fi construita la cativa zeci de metri adancime in scoarta Lunii sau pe suprafata astrului, colonia urmand sa fie acoperita cu un invelis special, astfel incat oamenii sa fie protejati de radiatii.

O alta posibilitate este sa nu alegem Luna, ca fiind cea mai apropiata posibilitate. Aceasta pentru ca Lunile unor planete ca Jupiter, Saturn, Uranus si Neptun se pare ca au o cantitate mai mare de apa, carbon sau nitrogen, resurse vitale.

Colonizarea plantei Marte:

In 2002, satelitul NASA, Mars Odyssey, a detectat regiuni cat un continent de mari, pline cu apa inghetata, iar in 2008, fotografii facute de Phoenix Mars au confirmat prezenta ghetii pe suprafata lui Marte.

Cum am putea supravietui in spatiul cosmic:

In primul rand, avem nevoie de un scut protector, impotriva radiatiilor care ar putea cauza boli incurabile, cum este cancerul, de exemplu.

Afla mai multe de pe www.popsci.com

 

 

Versiune mobil | completa