Fanfara Ciocârlia va concerta la New York

de Diana Parvulescu

Foto: Mediafax (Valentina Sarosi)

Fanfara Ciocârlia va concerta, duminică, la New York, în Central Park SummerStage, evenimentul fiind parte a turneului nord-american al ansamblului românesc, informează Institutul Cultural Român (ICR) din oraşul american.

Turneul formaţiei a debutat în Canada, chiar de Ziua Independenţei Statelor Unite ale Americii, pe 4 iulie.

Fanfara Ciocârlia este alcătuită din 12 membri romi din satul Zece Prăjini, judeţul Iaşi. Recunoscută drept cea mai rapidă fanfară din lume, trupa a fost descoperită în octombrie 1996 de inginerul de sunet Henry Ernst din Berlin, care a şi promovat-o. De atunci, formaţia a devenit celebră, piesele sale fiind preluate si prelucrate de numeroşi DJ-i, trupe şi orchestre din întreaga lume.

Fanfara Ciocârlia este una dintre cele mai apreciate formaţii de muzică lăutărească, ocupând prima poziţie în topurile europene de World Music. Fanfara a mai concertat în SUA şi Canada, în cadrul turneului "Gypsy Caravan Tour", în anii 2001 şi 2003.

Câştigătoare a prestigiosului premiu muzical al Radio BBC, la categoria "muzică europeană", Fanfara Ciocârlia s-a făcut cunoscută şi iubită în intreaga lume şi prin interpretări inedite ale unor piese celebre: varianta lor pentru piesa "Born To Be Wild" a fost inclusă, în 2006, în filmul "Borat", cântecul fiind folosit şi într-o campanie publicitară pentru televiziune produsă de IKEA pentru Marea Britanie.

Acest nou turneu este produs de New York Gypsy Festival, cu sprijinul ICR New York.

 

 

Versiune mobil | completa