Laboratorul campionilor. Află cum arată "fabrica de talente" a Barcelonei

Laboratorul campionilor. Află cum arată "fabrica de talente" a Barcelonei

FC Barcelona este unul dintre cele mai titrate cluburi sportive din întreaga lume, cea mai renumita secţie a sa fiind cea de fotbal. Fondat în 1899 de un grup de fotbalişti elveţieni, britanici şi catalani, conduşi fiind de Joan Gamper, motto-ul acestuia e '' Barca este mai mult decât un club (El Barça és més que un club)'' şi întreaga activitate pare să guverneze în jurul acestui principiu.

Secretul succesului Barcelonei constă în faptul că echipa din Catalunia are un adevărat cult pentru sport, lucrând la dezvoltarea sportivilor săi încă de la vârste fragede. Dintre toate sporturile, echipa de fotbal iese cel mai mult în evidenţă. Astfel, aceasta a câştigat toate trofeele cunoscute, semnându-se pe lista celor patru cluburi care au câstigat cele mai importante trei trofee.

Unicitatea care întăreşte succesul catalonilor constă în faptul că este singura echipă din Europa care a participat într-o competiţie europeană de cluburi în fiecare sezon, începând cu anul 1955. De asemenea, nu a părăsit niciodată Prima Divizie Spaniolă de la începuturile sale, înca din anul 1928. Citeşte mai multe pe www.prosport.ro.

 

 

Versiune mobil | completa