Sacha Baron Cohen a renunţat la rolul din filmul biografic dedicat cântăreţului Freddie Mercury

de Florin Badescu - Mediafax

Foto: Mediafax (Kevin Winter)

Actorul britanic Sacha Baron Cohen, devenit celebru graţie filmelor "Borat", "Brüno" şi "The Dictator", a renunţat la rolul din filmul biografic dedicat cântăreţului Freddie Mercury, liderul trupei Queen, a anunţat purtătorul său de cuvânt, citat de AFP.

Presa de specialitate a evocat existenţa unor "diferenţe de opinii" între actor şi membrii supravieţuitori ai celebrei trupe britanice în ceea ce priveşte tonul acestui film, care evocă ascensiunea şi anii de glorie ai grupului Queen.

"Sacha a renunţat", a confirmat purtătorul de cuvânt al actorului, Matthew Labov, fără să facă alte precizări.

Filmul, care nu are deocamdată un titlu, va fi produs de GK Films, în colaborare cu actorul Robert De Niro, Tribeca Productions şi Queen Films.

Potrivit presei internaţionale, echipa de producţie a optat pentru un film destinat mai degrabă publicului larg, în timp ce Sacha Baron Coen ar fi preferat un ton mai subversiv şi o prezentare a cântăreţului Freddie Mercury mai puţin "curată".

Actorul britanic, a cărui asemănare fizică cu Freddie Mercury părea să reprezinte unul dintre atuurile filmului, era implicat în acest proiect cinematografic de peste trei ani.

Freddie Mercury a murit la vârsta de 45 de ani, pe 24 noiembrie 1991, la o zi după ce a anunţat în mod public că este bolnav de SIDA.

Grupul Queen, alcătuit din solistul Freddie Mercury, chitaristul Brian May, toboşarul Roger Taylor şi basistul John Deacon, a devenit celebră pe plan mondial graţie unor piese precum "Bohemian Rhapsody", "We Are the Champions" şi "We Will Rock You".

Piese ca "Bohemian Rhapsody" şi "Don't Stop Me Now", compuse de Mercury, au intrat în panteonul rockului şi o nouă generaţie de artişti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters şi Muse, revendică influenţa trupei Queen.

Concertele în care Mercury cânta "We Are The Champions", "Killer Queen", "Crazy Little Thing Called Love" sunt considerate momente antologice, iar "We Will Rock You", comedia muzicală lansată în 2002 pe baza hiturilor trupei, a fost pusă în scenă în lumea întreagă şi se joacă încă în teatrele londoneze.

Sacha Baron Cohen filmează în prezent o parodie după un film de spionaj, produsă de studiourile Paramount.

 

 

Versiune mobil | completa