Spitalul Militar Timişoara, acreditat pentru prelevarea şi transplantul de ţesut osos şi tendinos

de Adina Oşan, Liliana Iedu

Foto: Publimedia//Shutterstock

Potrivit unui comunicat de presă, de miercuri, al Spitalului Clinic de Urgenţă Militar "Victor Popescu" din Timişoara, Clinica de Ortopedie-Traumatologie a unităţii medicale a fost acreditată, începând din această lună, pentru prelevarea şi transplantul de ţesut osos şi tendinos.

"Clinica de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Militar din Timişoara devine singura unitate medicală din ţară, în afară de Spitalele Foişor şi Colentina din Bucureşti, acreditată să efectueze prelevare şi transplant de ţesut osos şi tendinos. Intervenţiile chirurgicale vor fi efectuate de echipa de medici de la clinică, condusă de şeful clinicii, conf. dr. Fabian Romulus Tatu, medic primar ortoped", se arată în comunicat.

Unitatea medicală timişoreană are deja o colaborare cu Banca de Ţesuturi din cadrul Spitalului Colentina din Capitală, singura din ţară la acest moment, potrivit sursei citate.

Conducerea clinicii a aplicat pentru intrarea în Programul Naţional de Transplanturi, conform comunicatului de presă, fapt ce ar duce la decontarea costurilor acestor proceduri terapeutice, iar pacienţii vor beneficia de operaţii şi tratament gratuit.

Acreditarea unităţii medicale este valabilă pentru o perioadă de cinci ani.

 

 

Versiune mobil | completa