”The King's Speech” a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu. Vezi lista completă a câştigătorilor

”The King's Speech” a câştigat Oscarul pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu. Vezi lista completă a câştigătorilor

"The King's Speech" a fost răsfăţatul Galei Oscar din acest an, adjudecându-şi trofeele pentru cel mai bun film, cel mai bun actor într-un rol principal, cel mai bun regizor şi cel mai bun scenariu. Oscarul pentru cea mai bună interpretare feminină i-a revenit, fără suspans lui Natalie Portman, pentru rolul din "Black Swan", în timp ce "The Social Network" a câştigat premii pentru cel mai bun scenariu adaptat, montaj şi coloană sonoră. Citiţi mai jos lista completă a câştigătorilor.

"The King's Speech", cel mai bun film

"The King's Speech" şi-a adjudecat la gala din acest an trofeul pentru cel mai bun film, anunţat de regizorul Steven Spielberg. Unul dintre susţinătorii români ai peliculei este Cristian Tudor Popescu, acesta declarând, recent, că speră ca filmul regizat de Tom Hooper să câştige cât mai multe premii.

"Am văzut filme la care am surâs mai mult sau mai puţin inteligent, filme la care am fost încântat, dar filme la care nu am participat afectiv, n-am avut tresăriri, nu mi-au dat lacrimile, nu m-a pufnit râsul. Am rămas doar la nivelul cerebral, rece, în care am apreciat sau am respins filmul. Ei bine, acest "The King's Speech" a avut darul de a mă scoate din această stare de contemplaţie rece, intelectuală, şi de a mă "cupla" - adică am trăit cu personajul, mă interesa ce se întâmplă cu el. Când ajung, la sfârşit, la discursul regelui, aproape că sunt agăţat de fiecare vorbă a lui, vreau să îl ajut, mă doare că s-ar putea să nu reuşească, reuşeşte să mă ia cu el. Or, asta se întâmplă rar în cinematografia anilor din urmă", a observat Cristian Tudor Popescu.

Peliculele nominalizate în acest an la categoria cel mai bun film au fost: "The King's Speech", de Tom Hooper, "127 Hours", de Danny Boyle, "Black Swan", de Darren Aronofsky, "The Fighter", de David O. Russell, "Inception", de Christopher Nolan, "The Kids Are All Right", de Lisa Cholodenko, "The Social Network", de David Fincher, "Toy Story 3", de Lee Unkrich, "True Grit", de Ethan şi Joel Coen, "Winter's Bone", de Debra Granik. Citeşte mai multe şi vezi lista completă a câştigătorilor galei Oscar 2011 pe www.gandul.info.

 

 

Versiune mobil | completa