Un vietnamez participă la competiţii internaţionale pentru România. De ce vor să plece olimpicii internaţionali din ţară?

Un vietnamez participă la competiţii internaţionale pentru România. De ce vor să plece olimpicii internaţionali din ţară?

Tinerii români care au câştigat medalii de aur, argint şi bronz la olimpiadele internaţionale au fost premiaţi, în această săptămână, de primarul Bucureştiului. Sorin Oprescu le-a înmânat diplome liceenilor care au excelat la informatică, biologie, matematică, astrofizică. Tinerii vor pleca, de asemenea, într-o excursie de o săptămână în Spania, însă la altă călătorie se gândesc ei acum: una spre o facultate din străinătate, preferabil din SUA

Oarecum surprinzător, printre olimpicii internaţionali români se află şi un vietnamez, Tran Bach Hai, care a câştigat medalia de aur la Balcaniada de matematică pentru juniori. Este elev în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti şi a făcut şcoala în România din clasa I, însă nu are cetăţenie română. Este olimpic la matematică şi informatică, a câştigat 40 de premii la competiţii naţionale şi internaţionale. Hai a participat şi la Concursul European de Şah la doar opt ani, acum, însă, nu mai participă la competiţii internaţionale de şah, se concentrează la matematică şi informatică.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info.

 

 

Versiune mobil | completa