Un arădean deţine formula magică pentru câştigurile la loto

Daniel Pop îşi pregăteşte biletete pentru următoarea extragere

Un arădean susţine că îşi asigură un venit constant şi consistent de pe urma Loteriei Române. Jurist de profesie, dar şi un mare pasionat al formulelor matematice, el va publica, anul viitor, un tratat al strategiilor de joc, destinat celor care vor să-şi mărească şansele de câştig.

Provocare intelectuală

Pasionat de matematică, deşi se pregătea să devină jurist, arădeanul Daniel Pop şi-a început calculele pentru câştiguri încă de acum 20 de ani, pe când era în liceu. "De mic am avut înclinaţii către matematică şi probabilităţi, dar descoperirile relativ recente în materia teoriei fractalilor conduc la o nouă perspectivă asupra fenomenului loto. Puţini jucători din lume au observat, de pildă, că dacă la extragerile din România predomină numerele pare, în alte ţări predomină cele impare. Ideea de a câştiga la loterie pe baze matematice a început să se contureze cu ajutorul tehnicii de calcul privind condensarea variantelor. Pentru mine, sistemul loto nu este decât o provocare intelectuală şi sunt ferm convins că numerele nu ies la întâmplare", spune Pop.

"Nu ies în pierdere"
Daniel Pop afirmă că, de când a descoperit "formulele magice", pe care nu are de gând să le dea publicităţii înainte de a obţine marele premiu, a câştigat la categoria a doua de şase ori, între 15.000 şi 22.000 de lei. În ultimul an, jocul i-a adus şi nouă câştiguri la categoria a treia.
"Joc aproape săptămânal doar la sistemul 6/49 şi cu sume care nu depăşesc 50-60 de lei. E suficient să spun că nu am ieşit niciodată în pierdere", spune Daniel Pop. Arădeanul crede că formulele matematice pe care le aplică pot conduce mai repede spre marele câştig doar jucând mai multe variante, însă sumele ce ar trebui investite sunt considerabile.
"E o certitudine că toate combinările de 49 luate câte 6 echivalează cu circa 14 milioane de variante. Am creat mai multe sisteme reductoare prin care am redus semnificativ aceste variante la câteva sute de mii, însă a le juca presupune investirea unor sume mari, de care nu dispun", spune jucătorul.

Echipă câştigătoare?
Daniel Pop crede că ar putea da marea lovitură folosind propriile calcule matematice şi banii unor investitori: "Cu începere de anul viitor îmi propun să strâng o echipă de jucători, nu foarte mare ca număr, dar care să fie consecvenţi şi cu ajutorul cărora să ţintim categoria întâi la sistemul 6/49. Participarea se va face pe o schemă redusă de 26, 30, 36 sau 40 de numere, în funcţie de numărul de participanţi şi de costul variantei de bază".
Pe doi jucători celebri, care dispun şi de bani, a pus deja ochii şi urmează să ia legătura cu ei pentru a le propune să-şi unească forţele. Unul este mult mediatizatul Stelian Ogică, iar al doilea este un jucător australian de origine română, Stefan Mandel, despre care BĂNĂŢEANUL a mai scris, la începutul anului 2007, că a câştigat de 14 ori premiul cel mare la loteriile din mai multe ţări.

Ogică şi Mandel
"Am citit cu deosebit interes paginile consacrate domnului Stefan Mandel şi m-au impresionat strategiile sale. El a făcut referire la o anumită strategie de joc care se bazează tot pe calcule matematice, dar pe care nu a împărtăşit-o nimănui", spune Daniel Pop.
Despre Ogică, arădeanul crede că are doar potenţial financiar, dar nu şi strategii sănătoase. "Ogică are o singură strategie: îi îndeamnă pe jucători să joace variante cât mai neverosimile şi aflate la limita credibilităţii că ele vor ieşi. El nici nu e un mare câştigător, fiind doar mult mediatizat. M-ar interesa o colaborare cu el doar din perspectiva potenţialului financiar pe care îl poate atrage", spune arădeanul.

Îşi publică teoriile
După ce va juca marea partidă a vieţii, ajutat de eventuali investitori, Daniel Pop va publica un tratat al strategiilor de joc. "Teoriile mele vor avea credibilitate doar după ce le voi dovedi chiar eu. Este vorba de o lucrare de sute de pagini, în care voi detalia teorii bazate pe Analiza Cluster, principiul înlăturării numerelor după linia aritmetică, principiul interdependenţei, eliminarea numerelor simple etc. Teoriile mele pornesc de la ideea că un jucător nu joacă împotriva Loteriei Române, ci doar împotriva celorlalţi jucători. Practic, fiecare jucător ar trebui să aleagă o variantă de joc astfel încât să fie puţin probabil ca aceeaşi variantă să mai fie aleasă şi de altcineva", spune arădeanul.Românul care a câştigat o avere
8 - 11 - 13 - 15 - 19 - 20. Aceste numere i-au adus australianului de origine română Stefan Mandel 27 de milioane de dolari în 1992. Era a 14-a oară când Mandel câştiga premiul cel mare la o loterie.
Cu puţină matematică aplicată, australianul a reuşit să îşi creeze o avere impresionantă şi un nume pe măsură. El a apărut în numeroase articole de presă din mai multe ţări; dacă unii l-au prezentat ca pe un geniu, numindu-l "Vrăjitorul Loteriilor", alţii l-au descris ca pe un şarlatan.
În 1966, Mandel a fugit din România. Conform biografiei "oficiale", aşa cum a prezentat-o el însuşi ziarului "The Jerusalem Report", a hoinărit câţiva ani prin Europa, a poposit o vreme în Israel, unde a obţinut o diplomă de economist (la Haifa), după care a plecat spre Australia. El le-a povestit ziariştilor de la "Night & Day Magazine", care i-au dedicat o pagină întreagă, cum a câştigat, în 1964, premiul cel mare al Loteriei Române, în valoare de 78.783 de lei, echivalentul salariul mediu pe opt ani al unui român. Conform revistei "Night & Day", începând cu anii '80, Mandel şi investitorii săi au reuşit să dea marea lovitură la 14 loterii, valoarea premiilor câştigate ridicându-se la peste 40 de milioane de dolari.Ogică, un jucător celebru
Stelian Ogică este un celebru jucător de loterie, care a făcut obiectul unui dosar penal de înşelăciune deoarece a susţinut că a deţinut un bilet câştigător la categoria I la Loto 6/49, bilet care i-ar fi adus un câştig de un milion de dolari şi un apartament de trei camere în Bucuresti. În 2001, el a susţinut că este marele câştigător dar că i s-a furat biletul. La câteva zile, Loteria Română a validat biletul prezentat de un subofiţer SPP. Ogică a susţinut că l-a recunoscut ca agresor pe ofiţerul SPP. Ogică a fost arestat în februarie 2001, pentru înşelaciune, iar în 2003 a fost eliberat. De atunci, el apare în permanenţă la emisiuni televizate, mai ales în preajma tragerilor loto cu poturi mari."Cei ce susţin că banii nemunciţi, câştigaţi la loto, nu aduc fericirea, vă asigur că nu sunt fericiţi nici de pe urma muncii pe care o depun"

Daniel Pop

 

 

Versiune mobil | completa