1.200 de COPII ROMÂNI au fost trimişi SĂ FURE PORTOFELE ŞI TELEFOANE MOBILE din MAREA BRITANIE. "E povestea modernă a lui Oliver Twist"

1.200 de COPII ROMÂNI au fost trimişi SĂ FURE PORTOFELE ŞI TELEFOANE MOBILE din MAREA BRITANIE. "E povestea modernă a lui Oliver Twist"

Săptămânalul britanic Sunday Express publică, în ediţia sa de duminică, un articol despre mai multe bande de români care îşi trimit copiii în Marea Britanie să fie hoţi de buzunare.

Rob Wainwright, directorul Europol (Poliţia UE), spune că aceşti copii sunt "o copie modernă a lui Oliver Twist". Wainwright a precizat că imigranţii care vin din sud-estul Europei către Marea Britanie pun şi alte probleme, pe lângă traficul de droguri, iar una dintre acestea este traficul de carne vie.

Directorul a povestit cum 1.200 de copii au fost aduşi pe ascuns din România către Marea Britanie şi mai multe state din UE. Ei au fost descoperiţi, în urma unei operaţiuni care a durat doi ani şi în care s-au implicat Europolul şi autorităţile din Albion şi ţara noastră.

"Sunt trimişi să încaseze ajutoare din partea statului şi să comită infracţiuni pe stradă. E povestea modernă a lui Oliver Twist", a explicat şeful Europolului. "Trăiesc în grupuri de câte 20 şi, de dimineaţă, sunt trimişi pe stradă, să fure portofele, telefoane mobile sau să jefuiască magazine", spune Wainwright.

100 de lideri şi 180 de copii, eliminaţi din reţea

Poliţia britanică a descoperit aceste lucruri când a dat peste câţiva băieţi şi fete de 12-13 ani, din România, care furau. La început, autorităţile au crezut că e vorba de cazuri izolate, precizează directorul.

"Am fost chemaţi (n.r. Europolul) şi, colaborând cu autorităţile din Marea Britanie şi România, analiştii noştri au descoperit reţeaua de 1.200 de copii", povesteşte Wainwright.

Până acum, 180 de copii au fost luaţi din mâinile "Faginilor moderni" (Fagin este un personaj al lui Charles Dickens, care îl trimitea pe Oliver Twist la furat), iar 100 de membri adulţi ai reţelei au fost anihilaţi.

Aceste evenimente vin la doar câteva zile după ce opt ţigani români au fost arestaţi şi condamnaţi la o pedeapsă cumulată de 10 ani, după ce au prejudiciat statul britanic cu aproape un milion de euro, prin falsificarea de acte şi încasarea ilegală de ajutoare din partea statului.

 

 

Versiune mobil | completa