Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia, model pentru autorităţile din Nis

Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia, model pentru autorităţile din Nis

O echipă a postului RTV 5 Nis din Serbia se află în aceste zile la Aeroportul Internaţional Timişoara pentru a realiza mai multe reportaje legate de influenţa celui mai mare aeroport regional din ţară în dezvoltarea economică a zonei. Materialele realizate de postul de televiziune sârb vor fi difuzate în cadrul jurnalelor de ştiri şi a unor emisiuni cu caracter economic.

Proiectul "Thinking outside the poverty box", iniţiat de jurnaliştii de la postul RTV 5 Nis, este dedicat prezentării experienţei regiunilor din UE care au folosit propriile resurse, resurse similare cu cele ale Serbiei pentru a lupta împotriva sărăciei.

Aeroportul Internaţional Timişoara Traian Vuia a fost ales drept exemplu pentru că a reuşit să crească în mod constant atât ca număr de pasageri cât şi ca profituri şi într-o perioadă de criza. Mai mult, în opinia jurnaliştilor sârbi experienţa Timişoarei este interesantă deoarece a dezvoltat un aeroport de succes care a dat putere întregii dezvoltări regionale.

Orasul Nis are un aeroport civil (Aeroportul Constantin cel Mare) care este recunoscut oficial de mai mult de 30 de municipalităţi din regiune ca strategic pentru dezvoltarea lor. În prezent, pe aeroportul din oraşul sârb operează numai două curse regulate de pasageri.


 

 

Versiune mobil | completa