Baletul "Corsarul" al Teatrului Balşoi, live la Colegiul Naţional de Artă "Ion Vidu" din Timişoara.

de Oana Ghita - Mediafax

Baletul "Corsarul" al Teatrului Balşoi, live la Colegiul Naţional de Artă "Ion Vidu" din Timişoara.

Spectacolul de balet "Corsarul" al Teatrului Balşoi din Moscova va fi proiectat, în premieră absolută, live în HD, duminică, la Opera Naţională Bucureşti (ONB), începând cu ora 17.00, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Spectacolul de balet va mai fi transmis live şi la Timişoara, la Sala de concerte a Colegiului Naţional de Artă "Ion Vidu".

Biletele pentru cele două evenimente sunt disponibile la Opera Naţională Bucureşti, respectiv la Colegiul Naţional de Artă "Ion Vidu" din Timişoara.

Spectacolul de balet "Corsarul" este inspirat din poemul cu acelaşi titlu scris de Lord Byron în 1814. Baletul a fost creat iniţial pentru Opera din Paris, în 1856, de Joseph Mazilier. În 1858, Jules Perrot şi-a prezentat propria sa versiune, care l-a avut în distribuţie pe Marius Petipa. După ce a devenit coregraf, Marius Petipa a coordonat toate adaptările, până la începutul secolului al XX-lea. În 2007, Aleksei Ratmanski şi Iuri Burklava au creat varianta baletului care este reprezentată şi astăzi şi este cea mai somptuoasă dintre toate.

Baletul prezintă povestea de dragoste dintre Medora şi piratul Conrad şi toate aventurile prin care cei doi trebuie să treacă pentru a fi împreună.

Din distribuţia spectacolului fac parte Svetlana Lunkina, Ruslan Skvortsov, Andrei Merkuriev, Nina Kaptsova, Anastasia Staşkevici şi Viaceslav Lopatin, cu participarea corpului de balet al Teatrului Balşoi.

Teatrul Balşoi din Moscova este una dintre cele mai importante scene muzicale din lume, în ceea ce priveşte opera şi baletul. Compania a fost fondată în 1776, de prinţul Peter Urusov şi Michael Maddox, după decretul împărătesei Ecaterina a II-a. Baletul Balşoi constituie una dintre cele mai mari companii de balet din lume, cu peste 200 de membri şi 30 de spectacole pe an.

Sezonul 2011- 2012 a fost marcat de încheierea lucrărilor de renovare, care au durat şase ani, la clădirea istorică a Teatrului Balşoi.

 

 

Versiune mobil | completa