Cinci poliţişti de la Deta sunt anchetaţi. Şeful IGPR: "În ultimele luni, i s-a cerut în mod repetat demisia şefului Poliţiei din Deta"

Cinci poliţişti de la Deta sunt anchetaţi. Şeful IGPR: "În ultimele luni, i s-a cerut în mod repetat demisia şefului Poliţiei din Deta"

Şeful Poliţiei din Deta, şeful compartimentului Ordine Publică al Poliţiei Deta şi alţi trei poliţişti din localitate sunt cercetaţi în prealabil, în cazul scandalului izbucnit în noaptea de sâmbătă spre duminică, între fiii primarului Petru Roman şi trei tineri. Liviu Popa, şeful Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), a declarat că Poliţia judeţeană i-a cerut de mai multe ori demisia şefului structurii din Deta. Popa nu a reuşit să explice de ce acesta nu a onorat cererile superiorilor săi.

"Inspectorul şef al Poliţiei Timiş mi-a confirmat că, de-a lungul ultimelor luni, i s-a cerut în repetate rânduri demisia şefului Poliţiei din Deta", a spus chestorul şef Liviu Popa, într-o conferinţă de presă la Timişoara.

Citeşte şi Şeful Poliţiei din Deta, unde fiii primarului AU ATACAT CU SĂBII localnicii, ar fi SUNAT LA 112 după ajutor

Inspectorul şef al IJP Timiş, Gheorghe Popescu, a confirmat spusele şefului său, spunând că, în urma unui control de fond privind traficul cu ţigări din zona frontierei, desfăşurat în perioada octombrie-noiembrie 2010, şeful Poliţiei din Deta a primit "mustrare scrisă".

"Noi cunoşteam în mare comportamentul celor doi fraţi (Roman). Am dispus ca aceştia să fie supravegheaţi de Serviciul de Investigaţii Criminale Timiş, pentru că am constatat că la Deta nu este o situaţie corespunzătoare în ce priveşte siguranţa cetăţenilor", a spus inspectorul şef Gheorghe Popescu.

Şeful IGPR a mai spus că în cursul zilei de azi va primi rapoartele DGIPI (serviciul secret al Ministerului de Interne) cu privire la situaţia de la Deta.

"Informaţiile pe care le am în acest moment sunt contradictorii: potrivit unora poliţiştii au fost de faţă la scandal, potrivit altora - au intervenit ulterior", a mai spus Liviu Popa.

 

 

Versiune mobil | completa