Don King, invitat la gala Campion pentru România. Promotorul ar fi cerut 200.000 de dolari pentru a veni la Bucureşti

Don King, invitat la gala Campion pentru România. Promotorul ar fi cerut 200.000 de dolari pentru a veni la Bucureşti Foto: Christian Charisius / Reuters

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Rudel Obreja, l-a contactat pe Don King, căruia i-ar fi oferit suma de 200.000 de dolari pentru a veni la Bucureşti la gala lui Lucian Bute, au declarat surse din cadrul FR de Box.

Pentru gala Campion pentru România, FR Box încearcă să-i aducă la Bucureşti atât pe Evander Holyfield, cât şi Lennox Lewis. Donald "Don" King a fost contactat deja pentru a veni la Bucureşti, iar cunoscutul promotor, acum în vârstă de 79 de ani, ar fi cerut 200.000 de dolari pentru a onora invitaţia. Rudel Obreja a fost de acord cu pretenţiile lui Don King, susţin sursele citate.

Don King este cunoscut în toată lumea pentru frizura lui, dar şi pentru meciurile celebre pe care le-a pus în scenă. "Rumble in the Jungle"şi "Thrilla în Manila", precum şi ascensiunea lui Mike Tyson au fost orchestrate de controversatul promotor. Don King a avut sub contract până acum nume mari din box ca Muhammad Ali, George Foreman, Larry Holmes, Mike Tyson, Evander Holyfield , Julio Cesar Chavez, Andrew Golota, Felix Trinidad, Roy Jones Jr. şi Marco Antonio Barrera. Don King apare frecvent apare la talk-show-uri în America şi se ocupă în continuare de promovarea meciurilor de box. Viaţa lui Don King a fost subiect de film în 1997, actorul Ving Rhames jucând rolul promotorului în "Don King: Only in America", film produis de HBO. Rhames a câştigat Globul de Aur pentru rolul din Don King: Only in America. Sursele citate susţin că este posibil ca Don King să vină la Bucureşti să-l urmărească pe Bute, aflat sub contract cu Interbox, pentru a-l promova în America de compania lui.

Romeo Chiriac, romeo@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa