Filarmonica Banatul susţine, de Ziua Europei, un concert în premieră, într-o mănăstire

Filarmonica Banatul susţine, de Ziua Europei, un concert în premieră, într-o mănăstire

Filarmonica "Banatul" din Timişoara va organiza, duminică, de Ziua Europei, un concert, în premieră, la mănăstirea ortodoxă Timişeni-Şag, la eveniment fiind aşteptaţi aproximativ 4.000 de spectatori.

Directorul Filarmonicii "Banatul", Ioan Gârboni, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că evenimentul face parte din seria de concerte organizate în alte locuri decât sala Capitol din Timişoara, prin care acest gen de muzică să fie mai apropiat de public.

"Este un concert care are loc, în premieră mondială - din câte ştiu eu, nicăieri în lume nu s-a mai organizat un concert într-o mănăstire. Continuăm astfel seria de concerte organizate în locuri inedite, care să aducă mai aproape muzica de filarmonică de spectatori", a spus Ioan Gârboni.

Potrivit sursei citate, în curtea mănăstirii Timişeni-Şag va fi montată o scenă şi vor fi amplasate 4.000 de scaune.

Concertul va fi susţinut de aproape două sute de artişti, între care şi Irina Iordăchescu, laureată cu Premiul Maria Callas. În cadrul concertului vor fi interpretate arii de Mozart, Verdi, Franck şi Gustav Mahler.

Concerte similare cu cel de la mănăstirea Timişeni-Şag au avut loc pe malurile canalului Bega, cu un scenariu care a prevăzut inclusiv apariţia artiştilor într-o barcă, pe pista Aeroportului Internaţional Timişoara, în peştera de la Româneşti, dar şi în incinta unei firme de construcţii.


 

 

Versiune mobil | completa