Funeriu: Îi felicit pe rectorii din Timişoara şi Senatele universitare pentru o decizie istorică

Foto: Octav Ganea

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, îi felicită pe rectorii UMF "Victor Babeş", Ştefan Drăgulescu, şi Universităţii Politehnica din Timişoara, Nicolae Robu, pentru o decizie istorică privind începerea negocierilor în vederea fuziunii celor două instituţii de învăţământ superior.

"Îi felicit pe cei doi rectori şi senatele univeristăţilor UMF şi UPT pentru o decizie istorică. Îi felicit pentru că au înţeles momentul de schimbare majoră pe care îl parcurgem şi îi asigur că mă voi implica personal în succesul acestei fuziuni şi spijinirea logistică şi fiananciară a acesteia", a declarat, joi, agenţiei Mediafax ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Totodată, ministrul Educaţiei invită şi celelalte două univeristăţi din municipiu să reflecteze asupra faptului că dacă toate cele patru instituţii ar fuziona într-o universitate metropolitană ar deveni probabil cea mai puternică instituţie de învăţământ superior din România şi în acelaşi timp s-ar înscrie în tendinţa europeană.

El a mai spus că un exemplu de mare succes în fuziune a fost Universitatea din Strasbourg cu al cărei rector este într-o foarte bună relaţie.

"Îl voi invita personal pe rectorul Alain Beretz care a realizat fuziunea celor trei universităţi să fie alături de noi în acest proces. Îi felicit din nou pe cei doi rectori timişoreni şi Senatele Universităţilor de medicină şi farmacie şi politehnica pentru începerea negocierilor în vederea fuziunii", a conchis Funeriu.

Universitatea de Medicină şi Farmacie şi Universitatea Politehnică din Timişoara au început, în premieră în învăţământul românesc, negocierile în vederea fuziunii, după ce a fost legalizat la notariat şi recunoscut de Ministerul Educaţiei consorţiul dintre cele două instituţii de învăţământ superior

Elvira Gheorghita, elvira@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa