Gheţea: Primele credite în cadrul programului Prima Casă 4 vor fi acordate în 3-4 săptămâni

Gheţea: Primele credite în cadrul programului Prima Casă 4 vor fi acordate în 3-4 săptămâni

Primele credite prin programul Prima Casă 4 ar putea fi acordate în 3-4 săptămâni, după ce Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri va trimite băncilor convenţiile necesare pentru introducerea normelor şi lansarea creditării, consideră Radu Gheţea, preşedintele ARB.


Prezent la un seminar organizat de Ziarul Financiar, Gheţea a spus că în prezent sunt 5-6 bănci care doresc să participe la programul Prima Casă 4, printre care şi CEC Bank.

"Dacă săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare primim de a Fondul Naţional de Garantare a NGCIMM proiectul de convenţie trebuie să introducem prevederile acestui proiect în norme, iar băncile să aprobe normele pe diverse paliere. Personal, cred că în 3-4 săptămâni am putea vedea primele norme cu aviz favorabil de la Banca Naţională şi să începem creditarea", a spus el.

În aprilie premierul Emil Boc a declarat că băncile vor avea posibilitatea, în perioada imediat următoare, să adere la noua formă a programului Prima Casă, normele metodologice de aplicare a noului sistem fiind aprobate de Guvern.

"Prin aprobarea normelor metodologice dăm posibilitatea acordării în continuare de garanţii în valoare de 1,5 miliarde euro. Totodată, alţi aproximativ 40.000 de beneficiari pot să intre în cadrul programului", a spus atunci Boc.

El a asigurat din nou că, prin continuarea programului, nivelul dobânzii şi condiţiile privind avansul pentru achiziţionarea locuinţei prin acest program rămân neschimbate.

 

 

Versiune mobil | completa