Iasi, Cluj, Bucuresti. Cine sunt cei mai interesati romani de etnobotanice

Iasi, Cluj, Bucuresti. Cine sunt cei mai interesati romani de etnobotanice

Reprezentantii Agentiei Nationale Antidrog au facut o cercetare a riscurilor generate de drogurile legale, incluzand si "dimensiunea online a fenomenului", care raspunde la aceasta intrebare.

"In anul 2008 se observa un interes timid pentru etnobotanice, un varf de interes fiind inregistrat in prima parte a anului 2010. Tendinta de crestere se reface spre toamna anului 2010, iar in ultimele luni ale anului 2010 exista o usoara tendinta descrescatoare, urmata iar de o revenire puternica si de o scadere in aprilie 2011", se arata intr-un comunicat al ANA dat publicitatii luni. Angajatii institutiei, alaturi de alte ONG-uri partenere in acest proiect, au monitorizat continutul mai multor surse de informatii online - site-urile care vand etnobotanice, interogarile facute pe motoarele de cautare, forumurile si retelele sociale pe care se discuta despre etnobotanice. "Cele mai multe cautari (legate de etnobotanice - n.r.) sunt din Iasi, Cluj si Bucuresti", sustin reprezentantii ANA.

Un alt studiu al dimensiunii online a fenomenului etnobotanicelor, facut in 2009 de Observatorul European de Monitorizare a Drogurilor si Adictiilor, reusea sa identifice magazinele online care vindeau droguri usoare. Conform acelui studiu, 37% dintre acestea se aflau in Marea Britanie, in timp ce in Romania erau localizate 7% dintre cele identificate.

 
Tag-uri:
etnobotanice
,iasi

 

Versiune mobil | completa