Imagini uimitoare: Cum se văd în 3D alimentele şi băuturile pe care le consumăm zilnic - FOTO

Imagini uimitoare: Cum se văd în 3D alimentele şi băuturile pe care le consumăm zilnic - FOTO

Un om de ştiinţă din Hawaii a realizat imagini uimitoare ale alimentelor şi băuturilor pe care le consumăm zilnic, cu ajutorul unui microscop 3D.

Gary Greenberg, în vârstă de 67 de ani, a mărit probele din alimente şi băuturi de până la 300 de ori, cu ajutorul unui microscop 3D construit chiar de el, scrie dailymail.co.uk.

"Miscroscopul este o unealtă puternică pentru explorarea atât a ştiinţei, cât şi a artei. Nu obosesc niciodată să privesc obiecte la microscop şi de fiecare dacă când văd o probă nouă, am o surpriză plăcută", spune cercetătorul.

Gary Greenberg consideră că privitul prin microscop este unul dintre modurile prin care se pot dezvălui secretele naturii.

"Una dintre imaginile mele preferate este cea a unei seminţe care iese din mijlocul unui castravete. Este neaşteptată, delicată, plină de viaţă şi mişcare", spune Gary Greenberg.

Greenberg spune că primeşte adesea mostre de la cercetători din întreaga lume, care vor să afle cum arată alimentele sau chiar florile prin microscopul 3D, însă reacţia oamenilor este cea care îl încântă cel mai mult.

"Unul dintre lucrurile care mă bucură cu adevărat este reacţia oamenilor atunci când văd mâncare sau nisip prin microscop. Adesea îmi spun că nu vor mai putea privi obiectele în acelaşi fel ca înainte", spune cercetătorul.

Omul de ştiinţă, care realizează fotografii de 21 de ani, a primit recent o ofertă de la NASA pentru a examina nisipiul colectat de pe Lună în timpul unei misiuni Apollo.

 
Tag-uri:
alimente
,microscop
,3d

 

Versiune mobil | completa