Ion Iliescu: "Există pericolul să nu mai avem femei"

Ion Iliescu: "Există pericolul să nu mai avem femei"

Ion Iliescu a declarat sâmbătă, la Congresul PSD, că există pericolul pentru social-democraţi să nu mai aibă femei, afirmaţie care a stârnit râsul delegaţilor, el explicând că s-a referit la structurile de conducere, pentru care ar fi dorit patru vicepreşedinţi femei.
"Apoi, este iarăşi pericolul să nu mai avem femei", a spus, în finalul discursului său, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, stârnind râsete şi aplauze în rândul delegaţilor PSD.

Preşedintele de onoare al PSD a explicat, râzând, că afirmaţia viza riscul ca partidul să nu aibă femei în structurile de conducere.
"...Să nu le avem reprezentate în structurile de partid", a spus Iliescu.
Liderul PSD a explicat că el, personal, ar fi mers "pe culoare separate", pentru opt vicepreşedinţi - "patru pentru femei, patru bărbaţi".
"Şi aveam asigurată reprezentarea corectă. Dar astea sunt numai nişte sugestii personale, nu ştiu în ce măsură le puteţi adopta acum, dar la viitorul Statut trebuie să venim cu corecturile necesare, alături de toţi cei care pun sufletul ca acest partid să nu slăbească, să crească, să se afirme ca forţa politică esenţială în această ţară. Vă mulţumesc", a conchis Ion Iliescu.
Discursul lui Ion Iliescu a fost ascultat cu cea mai mare atenţie de către delegaţii social-democraţi, care au stat chiar şi în picioare pentru a-l asculta, unii dintre ei precizând din când în când, în funcţie de afirmaţiile lui Iliescu: "E tare, domne'".

 

 

Versiune mobil | completa