Muammar Gaddafi se teme din ce în ce mai mult de raidurile NATO. Liderul libian se ascunde prin spitale - surse

Muammar Kadhafi se teme din ce în ce mai mult de raidurile NATO. Liderul libian se ascunde prin spitale - surse Foto: Reuters

Liderul Libiei, Muammar Gaddafi, se teme din ce în ce mai mult, iar în cursul nopţilor se ascunde în spitale, în contextul raidurilor aeriene NATO, informează ziarul The Independent, în ediţia electronică.

Potrivit serviciului britanic de informaţii externe (MI6), liderul libian se ascunde în spitale din Tripoli noaptea, pentru a evita raidurile Alianţei Nord-Atlantice.

Gaddafi nu a mai fost văzut în public din 11 mai, iar apropiaţii săi nu mai folosesc telefoane mobile pentru a nu fi interceptaţi.

"Începe să se contureze imaginea unui om paranoic şi a unui regim care simte presiunea dinaintea prăbuşirii. Este un fugar", afirmă surse britanice.

Serviciile de informaţii britanice par să îl fi convins pe premierul David Cameron să intensifice presiunile asupra regimului libian. Londra a pus la dispoziţia NATO patru elicoptere militare de tip Apache, în afară de avioanele de vânătoare şi bombardierele care deja participau la raidurile din Libia.

Mihai Draghici, mihai.draghici@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa