Parc pentru copiii din Utvin, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului

Parc pentru copiii din Utvin, cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului

În prezenţa elevilor, părinţilor şi a profesorilor din Utvin, a reprezentanţilor Primăriei Comunei Sânmihaiu şi a domnului Morten Jensen, CEO Smithfield Prod, astăzi a avut loc inaugurarea oficială a primului parc din localitatea Utvin.

 

Proiectul, finanţat de compania Smithfield Prod, a fost realizat pe un teren viran din curtea şcolii generale din Utvin, cu colaborarea Primăriei Sanmihaiu (comuna din care face parte satul Utvin) şi cu participarea voluntară a angajaţilor Smithfield Prod şi a câtorva părinţi din localitate.

 

Activităţile desfăşurate pentru amenajarea primului parc din localitatea timişeană au generat mult entuziasm, pe tot parcursul celor 200 de ore de voluntariat. De-a lungul unei săptămâni, voluntarii Smithfield Prod, alături de copiii de la şcoala generală din Utvin au nivelat pământul, au realizat împreună aleile cu pietriş, au participat la instalarea băncilor şi a coşurilor de gunoi şi la plantarea de arbuşti şi flori, reuşind să transforme un teren viran într-o grădină publică.


În localitatea Utvin sunt 200 de şcolari şi preşcolari care vor beneficia de acest proiect comunitar.

 

La sfârşitul anului trecut Smithfield Prod a demarat o campanie de plantare de copaci în zona Utvin, cu sprijinul şcolii din localitate. Astfel, ideea acestui parc s-a conturat în mod firesc. Considerăm că ziua de 1 Iunie este un moment potrivit pentru a face acest cadou copiilor din Utvin care, prin participarea activă la realizarea acestui proiect au învăţat mai multe despre responsabilitatea faţă de mediul înconjurător şi despre munca în echipă. Smithfield Prod susţine prin cultura sa organizaţională, comportamentul responsabil din punct de vedere social şi grija faţă de mediul înconjurător. Este o prioritate pentru noi să ne implicăm activ în viaţa comunităţilor în care trăim şi ne desfăşurăm activitatea”, a declarat Morten Jensen, CEO Smithfield Prod.

 

“Parcul acesta este mândria şcolii noastre şi a satului în care locuim pentru că el este rezultatul muncii noastre, a locuitorilor din Utvin şi a voluntarilor de la Smithfield Prod. Este un splendid examen, pe care l-am promovat împreună. Frumuseţea acestui dar ne face să mulţumim Smithfield Prod pentru generozitatea de care a dat dovadă ajutând la împlinirea unei dorinţe mai vechi,” a afirmat Edith Catina, directorul Şcolii Generale din Utvin.

 


Smithfield Prod este o companie românească, care a preluat o parte din activele fostului COMTIM în anul 2004, în prezent fiind cel mai mare abator din România, cu o capacitate de abatorizare de 600 de capete pe oră, fiind certificat conform standardelor ISO 22 000 privind calitatea şi siguranţa alimentelor. Valorile Smithfield Prod sunt siguranţa alimentară, responsabilitatea faţă de mediul înconjurător, crearea unui mediu de lucru plăcut angajaţilor, înţelegerea specificului local şi sprijinirea comunităţilor locale în care îşi desfăşoară activitatea.

 

 

Versiune mobil | completa