Primariile au primit aprobarea sa faca din nou angajari. Vezi ce posturi sunt disponibile

Primariile au primit aprobarea sa faca din nou angajari. Vezi ce posturi sunt disponibile

Se pare ca intr-adevar ne revenim incet, dar sigur din perioada de criza. Primariile au primit si ele unda verde de la Guvern sa faca din nou angajari.

Posturile deblocate sunt putine si doar in compartimentele unde este absolut nevoie de oameni. In tot judetul Hunedoara, de exemplu, s-au permis doar 20 de angajari, iar in Gorj - tot cam atatea, desi primariile cer de patru-cinci ori mai multe.

Primaria comunei Bretea Romana din Hunedoara e cu noroc. Aici s-au deblocat patru posturi: unul de inspector fiscal, unul de buldozerist si doua de politist local.

Cum nevoia te invata, oamenii fac de toate in primarie. Spre exemplu, politistul local pazeste intrarea, dar ii si ajuta pe oameni sa-si completeze actele, pana ajung la ghiseu.

Sufocati de probleme, angajatii primariei de-abia asteapta sa le mai vina colegi, iar localnicii spera ca asa o sa mai scape si ei de cozi.

In judetul Gorj, doar noua primarii s-au ales cu posturi deblocate: de functionari publici, ingineri cadastrali, medici, consilieri, inspectori juristi si muncitori.

La Centrul Cultural Brancusi din Targu Jiu ar fi nevoie de inca 20 de angajati, dar numai sase s-au aprobat.

In perioada urmatoare, ministerul va permite si altor primarii sa faca angajari.

 
Tag-uri:
angajari
,primarii

 

Versiune mobil | completa