Proiect de 17 mil. euro pentru reabilitarea unor străzi şi pieţe din centrul istoric al Timişoarei

Proiect de 17 mil. euro pentru reabilitarea unor străzi şi pieţe din centrul istoric al Timişoarei

Primăria Timişoara intenţionează să înceapă, anul viitor, un proiect cu fonduri europene de aproximativ 17 milioane de euro pentru reabilitarea unor pieţe şi străzi din cartierul Cetate - centrul istoric al municipiului, lucrările urmând să dureze cel puţin un an şi jumătate.

Primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că municipalitatea intenţionează să înceapă, anul viitor, un proiect finanţat din fonduri europene în valoare de peste 69 de milioane de lei (circa 17 milioane de euro) pentru renovarea mai multor pieţe şi străzi aflate în cartierul Cetate, situat în zona centrală a municipiului.

"În cartierul Cetate avem un proiect european care a fost depus la Ministerul Dezvoltării de mai multă vreme. Şi ni s-a spus că se va iscăli şi am crezut că va începe în acest an, asta însemnând în vară. Din păcate, proiectul nu a fost nici în momentul de faţă iscălit şi e clar că nu vom mai începe în vară", a afirmat primarul Gheorghe Ciuhandu.

El a precizat că acest proiect va dura cel puţin un an şi jumătate, deoarece se aşteaptă ca în timpul lucrărilor de schimbare a reţelelor utilitare să fie descoperite vestigii arheologice.

"Lucrările acolo vor dura destul de mult. Sunt şi reţele utilitare, trebuie să obţinem şi descărcarea arheologică pentru că e sit istoric, acolo e piaţa centrală din secolul al XVIII-lea şi s-ar putea să găsim tot felul de rămăşiţe istorice cu valoare arheologică care vor trebui prezervate şi o să dureze cel puţin un an şi jumătate", a afirmat primarul Timişoarei.

Potrivit documentaţiei elaborate de Primăria Timişoara, proiectul vizează schimbarea reţelelor utilitare şi refacerea arterelor de circulaţie în patru pieţe publice (Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Piaţa Sfântul Gheorghe, Piaţa Ţarcului) şi zece străzi (Sergent Constantin Muşat, Vasile Alecsandri, Lucian Blaga, Florimund Mercy, Francesco Grisselini, Radu Negru, Fără Nume, General Praporgescu, Enrico Carusso, Eugeniu de Savoya).

Cartierul Cetate este situat în zona centrală a Timişoarei şi reprezintă centrul istoric al municipiului.

Bogdan Marta, corespondenti@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa