Romania, maturata de vijelii. Vantul puternic a smuls acoperisuri si a daramat zeci de copaci

Romania, maturata de vijelii. Vantul puternic a smuls acoperisuri si a daramat zeci de copaci

Sfantul Ilie si-a plimbat cu manie carul de foc prin tara noastra si a facut praf tot ce i-a iesit in cale! A aruncat cu tunete si fulgere peste orase, ravasindu-le ca pe niste machete de hartie.

Cerul a capatat culoarea plumbului in Ardeal, iar vantul a suflat cu o furie de nedescris si a smuls acoperisuri intregi, in cateva minute. Rafale violente au retezat arborii din radacini si i-au azvarlit peste masini parcate, conturand un tablou desprins parca din filmele lui Hitchcock.

Pagubele in urma furtunilor sunt uriase. Doar in localitatea Idrifia, se ridica la peste 100.000 de lei. Autoritatile cauta acum solutii, deoarece nu pot acoperi totul din bugetul local.

Totodata, in urma vijeliilor, zeci de localitati din judetul Mures au ramas in bezna. 13 linii de medie tensiune au fost afectate, iar la remedierea lor au lucrat, toata noaptea, 15 echipe de la compania de electricitate.

Prognoza anuntata de meteorologi nu arata prea bine nici pentru ziua de astazi. Codul galben de vijelii si grindina emis ieri dimineata expira abia joi seara, la ora 18.

Asadar si in urmatoarele ore sunt asteptate ploi torentiale, descarcari electrice, iar vantul va sufla cu putere. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 50 l/mp si vor fi si caderi de grindina.

Nici restul tarii nu a scapat de furia naturii! Urgia a lovit fara mila in orasul Titu din Dambovita, unde 11 scari de bloc au ramas fara acoperis. Vantul puternic le-a smuls ca pe niste foi de hartie, iar bucatile de lemn si de tabla au distrus mai multe masini. A fost prapad si in Prahova, Buzau, Arges, Bacau si Neamt.

Parca s-a rupt cerul miercuri seara, la Targoviste. O perdea de apa a acoperit orasul, iar cateva strazi au devenit mici canale navigabile. Cu o putere infioratoare, vantul a maturat totul in cale, lasand in urma un peisaj sinistru. Azi-noapte, a plouat cu necazuri si in orasul Titu - 11 scari de bloc au ramas fara acoperisuri, in urma unei furtuni teribile.

Oamenii sunt insa convinsi ca nici acoperisurile nu au fost facute cum trebuie si vor sa ii dea in judecata pe constructori. A fost potop si pe Valea Prahovei, unde cerul s-a intunecat dintr-o data si a fost brazdat de fulgere, ca intr-un film de groaza. Cinci trenuri au incremenit pe liniile de cale ferata, ore in sir, din cauza vijeliei.

La Busteni, 10 brazi au cazut peste mai multe masini parcate si jumatate din statiune a ramas fara curent electric.

Au fost probleme si in judetul Neamt, unde un plop batran s-a prabusit peste un bloc cu 4 etaje. Toate balcoanele, de la primul pana la ultimul etaj, au fost facute praf.

 
Tag-uri:
furtuna
,pagube

 

Versiune mobil | completa