Societatea "Timişoara" îndeamnă Sinodul BOR să nu intervină între fraţii din Banat

Mitropolitul Banatului este sustinut de catre societatea civila din Timisoara

Societatea civilă din Timişoara a trimis o scrisoare deschisă Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, căreia îi cere să nu permită forţelor întunecate ale urii, vrăjmăşiei şi dezbinării să intervină în spiritul de iubire creştină şi de fraţietate care a domnit de sute de ani în Banat. Scrisoarea este o formă se sprijin pentru Mitropolitul Banatului, ÎPS Nicolae Corneanu, a cărui soartă se va decide în zilele de 8 şi 9 iulie de către Sfântul Sinod.

"În dezbaterile din următoarele zile, Sfântul Sinod va hotărî asupra liniei pe care va păşi în continuare Biserica Ortodoxă Română şi, implicit, asupra învăţăturii pe care o vor primi enoriaşii săi de la pastorii lor de acum înainte. Ceea ce are de decis înaltul for eclesiastic va fi hotărâtor pentru viitorul creştin al ţării noastre, pe care îl dorim cu toţii a se desfăşura în pace şi bună înţelegere. În acest an al primului secol al mileniului al treilea, ceea ce are cu adevărat însemnătate este echilibrul şi înţelegerea. Credinţa şi religia trebuie deopotrivă să unească oamenii, nu să îi dezbine. Rugăm pe Dumnezeu să lumineze adunarea ierarhilor Bisericii Ortodoxe Române, înspre o liniştire a acelor spirite vremelnic tulburate şi înspre recunoaşterea şi cinstirea adevăraţilor purtători ai mesajului creştin", se arată în scrisoarea deschisă.

Cazul Corneanu va fi analizat de către Sinod în zilele de 8 şi 9 iulie, după ce ÎPS s-a împărtăşit la greco-catolici, gest care a avut loc în 25 mai la Timişoara. Pe unele site-uri de internet a apărut deja informaţia că mitropolitul va fi pensionat "administrativ", ca o pedeapsă pentru gestul său, interzis de către canoanele ortodoxe.


 

 

Versiune mobil | completa