Tânără dusă la spital cu gâtul tăiat, după ce a fost atacată în scara blocului

Tânără dusă la spital cu gâtul tăiat, după ce a fost atacată în scara blocului

O tânără în vârstă de 20 de ani, din Piteşti, a fost transportată, sâmbătă, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piteşti, cu gâtul tăiat, în stare gravă, după ce un bărbat cu faţa acoperită, deocamdată neidentificat, a atacat-o cu un cuţit în scara blocului unde aceasta locuieşte la mătuşa sa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, comisar Dănuţ Dinu, agresiunea a avut loc în jurul orei 1,00, în cartierul piteştean Războieni, când fata se întorcea de la serviciu, tânăra fiind atacată din spate şi tăiată la gât cu un cuţit de către un bărbat cu faţa acoperită chiar în momentul în care a a vrut să între în scara blocului.

"A pus mâna pe butonul uşii la interfon ca să deschidă şi să intre, dar i-a pus mâna la gură pe la spate şi a tăiat-o. Fata a ajuns cu ultimele puteri în casă, m-a strigat, eu eram în pat, mă asezaşem ca să mă odihnesc. Am ieşit din dormitor, am văzut o baltă de sânge, am pus mâna pe telefon şi am chemat Poliţia şi Salvarea, era plină de sânge", a declarat Dorina Nicolae, mătuşa fetei.

"Nu este o agresiune comisă în scop de jaf, geanta tinerei şi conţinutul acsteia sunt intacte, se pare că agresorul a avut faţa acoperită. Avem un cerc de suspecţi, urmează să stabilim împrejurările în care a avut loc tentativa de omor", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, comisar şef Dan Dinu.

Poliţiştii au întocmit un cerc de suspecţi din care face parte şi fostul prieten al tinerei, de care fata s a despărţit în urmă cu şase luni, un băiat care locuieşte în acelaşi bloc, care nu ar fi fost de acord cu despărţirea.

După agresiune, fata a fost transportată cu o maşină a Serviciului de Ambulanţă Argeş la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, unde a fost operată de urgenţă.

"A fost adusă în stare gravă, stabilă, pacienta prezintă o plagă în jurul gâtului care pleacă din zona mentonului, traversează pe sub mandibulă, traversând urechea şi se opreşte retroauricular fără să afecteze formaţiuni vitale. Câţiva milimetri mai trebuiau şi lovitura secţiona carotida", a declarat dr. Gheorghe Frătoaica, medic la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti.

Cercetările la faţa locului ale oamenilor legii din primele momente ulterioare comiterii faptei au fost îngreunate de ploaia torenţială.

Poliţiştii continuă ancheta pentru stabilirea identităţii bărbatului care a agresat-o pe fată şi pentru prinderea lui, audierea suspecţilor, între care şi fostul prieten al victimei, continuând la sediul Poliţiei, autorul faptei urmând a fi acuzat de tentativă de omor.

Departamentul Corespondenţi, corespondenti@mediafax.ro

 

 

Versiune mobil | completa