UPDATE: Toni Doboş a ieşit din comă

Toni Doboş, implicat într-un accident rutier grav

Fostul director al clubului de fotbal Poli AEK Timişoara în perioada 2002-2005, Anton Doboş, este internat la un spital din Cluj, în comă, după ce a adormit la volan şi a fost implicat într-un accident. El este supus unei operaţii. Directorul clinicii unde este internat a confirmat că starea lui Doboş este gravă, medicii fiind rezervaţi, pentru că fostul fotbalist are un hematom pe creier.

Accidentul s-a produs sâmbătă noapte, în jurul orei 3.20, pe Calea Turzii din Cluj-Napoca, din cauza fostului preşedinte al clubului Universitatea Cluj, care a adormit la volan, a intrat pe contrasens şi a lovit un tir parcat regulamentar într-o alveolă special amenajată. În urma impactului, maşina condusă de Anton Doboş a ricoşat în trei tuburi de canalizare depozitate pe marginea drumului, transmite corespondentul MEDIAFAX. Accidentul s-a petrecut la 300 de metri de propria locuinţă a fostului fotbalist. Acesta nu purta centura de siguranţă.

Anton Doboş a fost rănit grav şi transportat la Spitalul Judeţean Cluj, dar era conştient. După aproximativ două ore, starea sănătăţii fostului oficial al Universităţii Cluj s-a înrăutăţit şi a fost transferat la Spitalul de Neurochirugie Cluj, unde i s-a descoperit un hematom, fiind supus unei intervenţii chirurgicale în cursul acestei dimineţi.

Surse din cadrul Spitalului de Neurochirurgie din Cluj-Napoca au declarat, pentru MEDIAFAX, că fostul preşedinte al clubului Universitatea Cluj, Anton Doboş, are sub 10 la sută şanse de supravieţuire. Directorul Clinicii de Neurochirurgie, doctor Ştefan Florian, a refuzat să ofere amănunte despre starea de sănătate a lui Doboş şi a spus: "Pacientul se află în stare foarte gravă şi diagnosticul este rezervat. El a fost operat de urgenţă în această dimineaţă şi nu ştim dacă va mai fi nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală", transmite corespondentul MEDIAFAX. Conform www.prosport.ro, medicii încearcă să-l stabilizeze pentru a fi transportat la un spital din Viena, unde şansele de supravieţuire ar fi mai mari.

UPDATE, ora 17,25. Reporterii Pro Sport au relatat că Anton Doboş a ieşit din comă şi a fost supus unei tomografii.

www.clujeanul.ro a relatat: "A ieşit din comă, dar nu se deocamdată conştient. Asta e normal, dacă luăm în calcul şi efectele sedativelor. Oricum, s-a mai stabilizat faţă de azi dimineaţă", au declarat surse medicale, sub protecţia anonimatului. Aceleaşi surse au precizat că Toni Doboş va rămâne la Neurochirugie, sub supraveghere, iar mâine va fi consultat de un medic specialist care va veni din Viena.

Vezi în GALERIA FOTO imagini cu camionul de care s-a lovit Doboş pe Calea Turzii din Cluj.


Ca fotbalist, Anton Doboş a evoluat trei sezoane pentru Dinamo Bucureşti (1989-1992) şi cinci pentru Steaua (1992-1996). A mai îmbrăcat tricoul celor de la AEK Atena timp de două sezoane (1996-1998) şi Ethnikos Piraeus (1999-2000). În prima ligă din România a jucat 227 de partide şi a reuşit să marcheze 13 goluri. Pentru echipa naţională a bifat 23 de prezenţe şi un gol.

După retragerea din activitatea fotbalistică, a ocupat funcţii de conducere la Rocar, Poli AEK, Poli Timişoara, ultima funcţie având-o ca preşedinte a Universităţii Cluj în sezonul trecut, de unde a plecat în acest an ca urmare a scandalului "Valiza". Acum un an, Doboş a fost cercetat pentru evaziune fiscală, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de 1,3 milioane de lei, pe perioada când a fost director la Poli. În acelaşi dosar s-a dispus iniţial începerea urmării penale şi faţă de alte trei persoane, printre care şi fostul subprefect de Timiş Gheorghe Ciobanu, dar decizia a fost schimbată pe motiv că nu există motive temeinice pentru cercetarea lui Ciobanu şi a lui Doru Marcel Tarle, fostul director executiv al clubului. Iniţial, Parchetul Judecătoriei Timişoara a dispus începerea urmăririi penale faţă de Anton Doboş pentru săvârşirea unor acţiuni de natură economică, dar în ianuarie 2008 a fost scos de sub urmărirea penală.

 

 

Versiune mobil | completa