Un sistem revoluționar: încălzirea prin plintă!

Sistem revoluționar pornit de la Oradea: încălzirea prin plintă

Sistemul Best Board, de încălzire prin plintă, va fi prezentat, marți, de la ora 17, în Sala Mare a Primăriei, de unicul distribuitor în România, firma orădeană Dacmal, în colaborare cu Federația Patronilor Bihor, la eveniment urmând să participe și inventatorii austrieci ai plintei-minune.

 

Potrivit reprezentanților firmei Dacmal, sistemul de încălzire prin plintă este o soluție elegantă și eficientă pentru încălzirea oricărui spațiu, fiind orientat spre viitor în ceea ce privește noile tendințe în construcțiile eficiente. De ea pot beneficia atât locuințele individuale, cât și birourile sau spațiile industriale, dar și bisericile sau monumentele istorice în care în mod normal nu și-ar avea locul clasicele radiatoare metalice.

 

Best Board nu doar că rezolvă problema estetică a caloriferelor, pe care le elimină din incinte, dar oferă o tehnică de încălzire care se deosebește prin usurința și rapiditatea reglării automate în fiecare încăpere, obținându-se astfel o economie însemnată de energie.

 

Particularitatea cea mai importantă, de unde rezultă importanta economie de costuri, este că pentru un apartament de 100 mp, de exemplu, sunt utilizaţi în sistem doar 8 litri de apă, deci o cantitate infimă ce trebuie încălzită.

 

Datorită posibilităţii de reglare autonomă în fiecare încăpere, se obţine o economie însemnată de energie, cu un grad optim de confort. În faza de ascensiune, căldura distribuită usucă pereţii exteriori, eliminând astfel umiditatea, încălzind suprafaţa acestora şi iradiind căldură în mediul interior.

 

Datorită Best Board, se va evita formarea pernelor de aer cald inutile de sub tavan, căldura difuzându-se în mod omogen şi menţinându-se o temperatură constantă. La aceeaşi senzaţie de confort termic, inovația permite reducerea temperaturii mediului cu cca 3 grade (1 grad – cca. 7% din energie), în comparaţie cu sistemele tradiţionale.

 

Alte avantaje ale sistemului, garantate de producător, sunt: gradul ridicat de iradiere a căldurii, microclima încăperii sănătoasă (elimină expunerea la praf de dimensiuni microscopice), temperatură constantă, eliminarea senzaţiei de picioare reci și a umidității pereţilor interiori, faptul că nu se mai formează mucegaiuri, rapiditatea reglajului, dar și montajul simplu, deopotrivă în construcţii noi sau vechi.

 

Mai multe amănunte despre sistem găsiți pe www.bestboard.ro, dar și la prezentarea de marți după-amiază, care este deschisă deopotrivă specialiștilor și publicului interesat.

 

 

Versiune mobil | completa